INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

semmelweis egyetem

oxford

cambridge

stanford

Budapest, 2017. március 17. A Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar homlokzata a VIII. kerület Vas utca 17-ben. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Oxforddal, Cambridge-dzsel és a Stanforddal egy listán 7 magyar egyetem

Infostart

Hét magyar egyetem került fel a londoni székhelyű Times Higher Education friss világrangsorába, köztük a Semmelweis Egyetem teljesített a legjobban.

A Semmelweis Egyetem 401-500. helyen végzett a Times Higher Education (THE) rangsorában, ezzel megőrizte korábbi helyét, bár a részeredményekben javítani tudott - áll az intézmény közleményében.

A listán több mint 1250 egyetem szerepel, a bekerült hét magyar felsőoktatási intézmény közül a Semmelweis Egyetemet sorolták a legjobb helyre.

Öt terület mutatóit nézik

A világrangsor készítői öt terület mutatói alapján mérik az intézményeket:

  • az oktatási környezet,
  • a kutatás,
  • az idézettség,
  • az ipari bevételek,
  • a nemzetközi orientáció.

A Semmelweis Egyetem ez utóbbiban teljesített a legjobban, ami az intézmény közleménye szerint ami a külföldi hallgatók és oktatók arányának és a nemzetközi együttműködésben született publikációknak köszönhető. Ugyanakkor, mint írják,

a többi mutató területén is sikerült javítania eredményein az egyetemnek az előző évhez képest.

A hazai felsőoktatási intézmények közül

  • a 601-800. helyen végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem,
  • 801-1000. közötti helyre sorolták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet és a Debreceni Egyetemet,
  • míg a Budapesti Corvinus Egyetem az 1001+ kategóriába került.

A világranglista első három helyezettje az Oxfordi Egyetem, a Cambridge-i Egyetem és a Stanford, de az első tízben is csak brit és amerikai egyetem vannak

A lista készítői külön megjegyzik, hogy évek óta először az Ázsia legjobbja egy kínai egyetem - a Tsinghua University -, amely bekerült a 30-as elitbe, letaszítva a 22. helyről a korábbi kontinensvezető szingapúri egyetemet (most a 23.) és megelőzve az évekig előkelő helyen szereplő tokiói egyetemet is. Az teljes listát itt tekintheti meg.

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018