INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

szervátültetés

mentőautó

munkáltató

kötvény

kazáncsere

egészségügy

Szervdonortól örököltek rákot – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Harangozó Éva

Magyar Idők arról ír, hogy a napokban Hollandiában négy szervátültetésen átesett beteg örökölt rákot attól, akinek a szerveit megkapták. A Népszava a mentőautók biztonságosságáról közöl cikket. A Világgazdaság szerint a foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok. Vége az olcsó pénz korszakának – írja a Portfolio. A Pénzcentrum.hu cikke szerint a kötelező kazáncsere akár milliós tétel is lehet a családoknak. A Világgazdaság a most induló egészségügyi intézményfejlesztési projektről ír.

Magyar Idők arról ír, hogy a napokban Hollandiában négy szervátültetésen átesett beteg örökölt rákot attól, akinek a szerveit megkapták. A cikk idézi Mihály Sándort, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója, aki hangsúlyozta: a szervátültetésre szoruló betegek lehető legnagyobb védelme érdekében minden esetben vizsgálatokat végeznek a potenciális szervdonoroknál, hogy az átvihető fertőző és nem fertőző betegségeket kizárják.

Népszava cikke arról szól, hogy mennyire biztonságosak a mentőautók. A lap azt írja, hogy az Országos Mentőszolgálat csaknem ezer autóval dolgozik, naponta 740–750 van az utakon,ezek közül 154 darab esetkocsi.

A Világgazdaság azt írja, hogy a foglalkoztatók kétharmadánál tártak fel munkaügyi jogsértéseket a hatóságok. Továbbra is meghatározó a feketefoglalkoztatás és az ellenőrzött munkavállalók csaknem 12 százaléka így dolgozik. A lap idézi a Pénzügyminisztérium jelentését, miszerint az idei első fél évben 9700 munkáltatót ellenőriztek a hatóságok, közülük 6400-nál tártak fel munkaügyi szabálytalanságokat.

A Portfolio azt írja, hogy vége az olcsó pénz korszakának. A lap idézi a Goldman Sachs szakértőit, akik elemzésükben arra hívják fel a figyelmet, hogy 2008 óta idén először emelkedhet az amerikai vállalatok által kötvényeik után fizetett átlagos kamat mértéke. Szerintük egyelőre nem kell tömeges csődeseménytől tartani, viszont az amerikai vállalati szektor elmúlt években látott eladósodása, illetve egyéb tényezők miatt azonban komoly kockázatok húzódnak meg a felszín alatt, amelyekből később szerintük még baj lehet.

A Pénzcentrum.hu arról ír, hogy a kötelező kazáncsere akár milliós tétel is lehet a családoknak. A Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete szerint ötszázezer háztartást érint az új szabályozás.

A Világgazdaság cikke azt állítja, a most induló egészségügyi intézményfejlesztési projekt keretében több mint 28,4 milliárd forint jut többek között kórházak, járóbeteg-szakrendelők felújítására és új tömbök építésére. Hét régió hatvan városában kezdődhet el hamarosan a fejlesztés.

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018