INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

óbuda

parkolás

elszállítás

Keményen büntetik mostantól a szabálytalan parkolást Óbudán

Keményen büntetik mostantól a szabálytalan parkolást Óbudán

Infostart

A közterületen tárolt üzemképtelen járműveket és a közlekedést fokozottan veszélyeztető, szabálytalanul várakozó autókat szeptember végétől elszállítja a közterület-felügyelet a III. kerületben.

A kerületben is folyamatos problémát jelent a megfelelő mennyiségű parkolóhely biztosítása. Sok üzemképtelen járművet tárolnak közterületen, ezzel is csökkentve a szabad várakozóhelyek számát. Üzemképtelen járműnek az a jármű minősül az, amelyaik nem vehet részt vagy nem képes részt venni a közúti forgalomban, a lejárt műszaki érvényességgel, vagy hatósági jelzéssel nem rendelkező jármű, illetve balesetben oly módon roncsolódott autó, amely nyilvánvalóan nem képes részt venni a közúti közlekedésben. Az ilyen járművek felderítését folyamatosan végzik Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyeletének munkatársai, céljuk, hogy az utcákat megtisztítsák a roncs gépjárművektől és több száz parkolóhelyet szabadítsanak fel az autósok számára, ezzel is elősegítve a szabályos parkolást - írja az önkormányzat weboldala.

A szabálytalanul parkoló autósok közül azok számíthatnak a gépjárművük elszállítására, akik a közlekedés biztonságát, a forgalom zavartalanságát veszélyeztetik.

Ilyen veszélyeztetésnek számít például az útkereszteződésben és az úttestek széleinek metszéspontjától számított 5 méter távolságon belül, és a gyalogátkelőhely előtt, vagy azon való várakozás. Elszállítják továbbá a járda teljes szélességét elfoglaló gépjárművek, valamint a jelzőlámpát vagy stop táblát kitakaró kisteherautók is. Emellett

a díjfizetési kötelezettség alá eső várakozási területen díjfizetés nélkül várakozó gépjárműveit is elviszik.

Az elszállított járműveket minden esetben a közterület-felügyelet saját, őrzött Pók utcai telephelyére szállítják. Az elszállítás és a tárolás költségei az elszállított autó tulajdonosát terhelik, aki a költségek kiegyenlítése után válthatja ki gépjárművét. Az elszállítási és tárolási díjakon felül az eljáró közterület-felügyelő az elkövetett jogsértésért pénzbírságot is kiszabhat, vagy eljárást kezdeményezhet.

Nyitókép: Pexels
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018