eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Nem mindenhol veszik vissza a forgalomból kivont gyógyszert - lapszemle

Emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei - írta a Népszava. A Magyar Idők cikke szerint nem mindenütt veszik vissza a kivont gyógyszert.

Október elsejétől emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei, például a hiteles másolatért, jognyilatkozat készítéséért vagy a végrendeletért az eddigi díj nagyjából dupláját kell fizetni - írta a Népszava. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara ismertetője szerint nem drágul ugyanakkor az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó - kamattámogatással érintett - kölcsönszerződés és jelzálogszerződés közokiratba foglalásának díja.

A Magyar Idők cikke szerint nem mindenütt veszik vissza a kivont gyógyszert. A lap kiemeli, hogy a fogyasztóbarát fellépés szükségességére, a vásárlók önként történő kártalanítására hívta fel a gyógyszerszektor figyelmét a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a múlt héten a kereskedelmi forgalomból kivont Calcium-Sandoz pezsgőtabletták kapcsán.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy egyre több szó esik a klímaváltozás negatív hatásairól és az éghajlat megváltozásának veszteseiről, de az átlagos hőmérséklet, csapadék vagy széljárás megváltozásának nyertesei is vannak. Például a német borászok, ugyanis úgy tűnik, hogy a szőlőtermesztés feltételei folyamatosan javulnak, ami jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termést eredményez, mint ami az elmúlt évtizedekben jellemző volt.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy a személyi kölcsönöknél jelentősen emelkedett az igényelt hitelösszeg átlaga az elmúlt egy évben. A Világgazdaság által megkérdezett bankok mindegyikénél eléri vagy meghaladja az egymillió forintot az átlaghitel, és az ügyfelek száma is emelkedik. A bankok szerint az ügyfelek a leggyakrabban járművásárlásra, ingatlanfelújításra, vagy a lakásvásárlásokhoz kapcsolódó nagyobb értékű berendezések vásárlására fordítják a felvett személyi kölcsönt.

A Magyar Idők arról ír, hogy szinte korlátlan lehetőségek előtt áll a szójatermesztés hazánkban: a megtermelt mennyiség többszörösét is el tudnák adni a külpiacokon a gazdaságok. A lap hangsúlyozza, hogy beltartalmi értéke nem a legjobb, mégis előnyben van a magyar termény.

A német autógyártók közül a Porsche az első, amelyik száműzi a kínálatából a dízelmodelleket – írj a Portfolio. A stuttgarti autógyártó a jövőben arra fókuszál, amiben igazán jó, elsősorban erős benzines motorral szerelt autókat kínál, de hibridek és 2019-től tisztán elektromos modellek is egyre inkább a kínálat részét képezik majd.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×