INFORÁDIÓ 
2019. május 23. csütörtök
Dezső

lapszemle

népszava

magyar idők

Nem mindenhol veszik vissza a forgalomból kivont gyógyszert - lapszemle

Infostart

Emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei - írta a Népszava. A Magyar Idők cikke szerint nem mindenütt veszik vissza a kivont gyógyszert.

Október elsejétől emelkednek a közjegyzői eljárások díjtételei, például a hiteles másolatért, jognyilatkozat készítéséért vagy a végrendeletért az eddigi díj nagyjából dupláját kell fizetni - írta a Népszava. A Magyar Országos Közjegyzői Kamara ismertetője szerint nem drágul ugyanakkor az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó - kamattámogatással érintett - kölcsönszerződés és jelzálogszerződés közokiratba foglalásának díja.

A Magyar Idők cikke szerint nem mindenütt veszik vissza a kivont gyógyszert. A lap kiemeli, hogy a fogyasztóbarát fellépés szükségességére, a vásárlók önként történő kártalanítására hívta fel a gyógyszerszektor figyelmét a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége a múlt héten a kereskedelmi forgalomból kivont Calcium-Sandoz pezsgőtabletták kapcsán.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy egyre több szó esik a klímaváltozás negatív hatásairól és az éghajlat megváltozásának veszteseiről, de az átlagos hőmérséklet, csapadék vagy széljárás megváltozásának nyertesei is vannak. Például a német borászok, ugyanis úgy tűnik, hogy a szőlőtermesztés feltételei folyamatosan javulnak, ami jobb minőségű és nagyobb mennyiségű termést eredményez, mint ami az elmúlt évtizedekben jellemző volt.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy a személyi kölcsönöknél jelentősen emelkedett az igényelt hitelösszeg átlaga az elmúlt egy évben. A Világgazdaság által megkérdezett bankok mindegyikénél eléri vagy meghaladja az egymillió forintot az átlaghitel, és az ügyfelek száma is emelkedik. A bankok szerint az ügyfelek a leggyakrabban járművásárlásra, ingatlanfelújításra, vagy a lakásvásárlásokhoz kapcsolódó nagyobb értékű berendezések vásárlására fordítják a felvett személyi kölcsönt.

A Magyar Idők arról ír, hogy szinte korlátlan lehetőségek előtt áll a szójatermesztés hazánkban: a megtermelt mennyiség többszörösét is el tudnák adni a külpiacokon a gazdaságok. A lap hangsúlyozza, hogy beltartalmi értéke nem a legjobb, mégis előnyben van a magyar termény.

A német autógyártók közül a Porsche az első, amelyik száműzi a kínálatából a dízelmodelleket – írj a Portfolio. A stuttgarti autógyártó a jövőben arra fókuszál, amiben igazán jó, elsősorban erős benzines motorral szerelt autókat kínál, de hibridek és 2019-től tisztán elektromos modellek is egyre inkább a kínálat részét képezik majd.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018