eur:
395.11
usd:
365.66
bux:
65398.26
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Autókereskedő egy autót mutat egy érkelődőnek a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Autóvásárláskor érdemes elkerülni a közvetítőket

Nem hihetünk minden esetben annak, hogy az autó olyan állapotban van, amilyenben mondják. Még mindig jellemző csalás a kilométeróra-tekerés és a sérülések eltitkolása.

Korántsem mindegy, hogy használt autót kereskedőtől vagy közvetítőtől vásárolunk - tudta meg az InfoRádió Baranovszky Györgytől, a Budapesti Békéltető Testület elnökétől.

"Probléma esetén az új vagy a későbbi vevő sokkal nehezebben tudja érvényesíteni a fogyasztói jogait, ha közvetítőtől vásárol" - húzta alá Baranovszky György.

A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy kereskedőnél vásárolt autó esetén magával a tulajdonossal vagyunk üzleti kapcsolatban.

"Ezért vásárláskor mindig kérdezzük meg, hogy az eladó a saját nevében vagy közvetítőként adja el az autót".

Használt autó vásárlásánál szerinte különösen is fontos, hogy kérjük ki szakember segítségét, ne higgyünk minden esetben annak, hogy az autó olyan állapotban van, amilyenben mondják. Ez természetesen nem a kereskedők ellen szól általában, de Baranovszky György szerint "résen kell lenni".

Csökkenő számban, de még mindig jellemző csalás a kilométeróra-visszaállítás és a sérülések eltitkolása, igaz, a fogyasztók is egyre tudatosabbak.

Baranovszky György saját békéltető tapasztalataiból kiindulva arra is ösztönzi a vásárlókat, hogy minden esetben legyen írásos szerződés a felek között, hogy a fogyasztói jogokat később érvényesíteni lehessen.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×