INFORÁDIÓ 
2020. február 28. péntek
Ákos, Bátor

nyugdíj

egészségügy

étrend-kiegészítő

munkavállaló

forintgyengülés

Kiderült, mi okozta a hirtelen forintgyengülést – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota

A Népszava szerint nem tartható fenn hosszútávon a jelenlegi nyugdíjrendszer. Rövidülhet az orvosokhoz való bejutás előtti várakozás – írja a Magyar Idők. A Világgazdaság arról ír, hogy drágulhatnak az étrend-kiegészítők. Heti egy napot otthonról dolgoznának a munkavállalók – állítja a Világgazdaság. A Portfolio szerint kiderült, miért gyengült augusztus utolsó és szeptember első napjaiban hirtelen a forint.

A Népszava szerint nem tartható fenn hosszútávon a jelenlegi nyugdíjrendszer. A lapnak nyilatkozó szakértő azt mondta: mivel a fiatalok egyre később kezdenek el dolgozni, a lakosság már nem élheti életének első és utolsó 25-30 évét ellátottként. Farkas András szerint 2030 után biztosan tovább kell emelni a korhatárt, 67 évre. Egy másik szakember úgy vélte: át kellene térni a gyermekvállalás alapján történő nyugdíj-megállapításra és a fokozatos nyugdíjba vonulásra.

A Magyar Idők arról számol be, hogy hamarosan bevezetik az online előjegyzéseket, így rövidülhet az orvosokhoz való bejutás előtti várakozás. Erről az elektronikus egészségügyről, hazánkban megrendezett konferencián beszéltek. Az eseményről nyilatkozó Szabó Bálint, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főosztályvezetője a lapnak hangsúlyozta, hogy folyamatos fejlesztés alatt áll a hazai Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér.

A Világgazdaság arról ír, hogy drágulhatnak az étrend-kiegészítők, egy uniós rendelet miatt. Szakértők szerint a termékek az eddig 5 százalékos áfa helyett a 27 százalékos áfa-körbe kerülnek át és speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerként hozhatók forgalomba – számolt be a Világgazdaság.

Felmérések szerint heti egy napot otthonról dolgoznának a munkavállalók, a fiataloknál pedig az egyik legfontosabb szempont a rugalmas foglalkoztatási forma – áll a Világgazdaság cikkében. Bencze Róbert, a PwC Magyarország HR-tanácsadási igazgatója a lapnak azt mondta: sokan értékelik azt, ha képzési lehetőségeket kapnak, illetve ha a főnök négyszemközt elismeri a munkájukat. Az igazgató szerint új toborzási technikákra és új juttatási csomagokra van szükség, különben a munkaadók nem fogják tudni megtartani dolgozóikat Magyarországon.

A Portfolio szerint kiderült, miért gyengült augusztus utolsó és szeptember első napjaiban hirtelen a forint. A külföldi befektetők ugyanis jelentős összegben vettek fel a hazai fizetőeszköz gyengülésére játszó spekulatív pozíciókat, ez lökhette a hónap elején történelmi mélypontja közelébe a forintot. A következő hetekben a Sargentini-jelentés elfogadása, illetve a jegybank laza monetáris politikája melletti kitartása miatt különösen érdekes lesz, hogy miként alakul a spekulatív állomány, ezzel összefüggésben pedig merre mozdul majd az árfolyam – írja a Portfolio.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018