eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Repülőútra készülő utasok és érkezőkre várakozó taxik a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2b Terminálja előtt, a főváros XVIII. kerületében, Ferihegyen. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Halálos méreg Ferihegyen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy rendkívül veszélyes, halálos méregnek számító, fentanil elnevezésű kábítószert találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér postaforgalmában.

A pénzügyőrök egy Kínából érkező, fitneszterméknek feltüntetett, több mint fél kilogramm ismeretlen eredetű és összetételű vegyi anyagot tartalmazó küldeményt vizsgáltak át. A teljesítményfokozó szernek gondolt csomagot szakértői vizsgálatra az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetbe küldték. A szakvélemény megállapította, hogy az anyag fentanilt tartalmaz - közölte a NAV.

A fentanil nevű szintetikus ópiát rendkívül mérgező, így nemcsak a kábítószert fogyasztókra életveszélyes, hanem az áruforgalmon keresztül érkező csomagokkal érintkező emberekre és a NAV szakembereire is.

A fentanilból kettő milligramm is halálos lehet, ami nagyjából egy gramm heroinnak felel meg.

A kábítószert a NAV Repülőtéri Igazgatósága kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt lefoglalta, és feljelentést tett a Repülőtéri Rendőr Igazgatóságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×