eur:
392.56
usd:
365.64
bux:
66829.23
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pxhere

Soha nem látott mennyiségű pénz megy a turizmus fejlesztésére

Több mint 700 panzió és szálloda nyert támogatást fejlesztésre, illetve új szálláshely létesítésére országszerte. A beruházások a Kisfaludy Program első ütemében valósulnak meg - több mint 80 milliárd forint értékben.

A kormány tavaly indította el a Kisfaludy Programot, amellyel 300 milliárd forintból fejlesztik a szálláshelyeket 2030-ig; az összeg felét a kormány vissza nem térítendő támogatásként biztosítja. Az első ütemben több mint 80 milliárd forint összértékben valósulhatnak meg beruházások országszerte. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint a fejlesztésekre soha ennyi pénz nem állt rendelkezésre, mint most.

„Célunk az, hogy a magyar turizmus, vendéglátás továbbra is a magyar gazdaság húzóágazata legyen”

- mondta. A fejlesztés a többi között biztosítja a szolgáltatási színvonal emelkedését, a szálláshelyek jelenlegi kapacitásának bővülését, valamint a vendégek és vendégéjszakák számának emelkedését.

A fejlesztésekre több mint 1500-an jelentkeztek:

a pályázatok elbírálása után a vidéken található szálláshelyek több mint kétharmada, 700 panzió és 16 szálloda, illetve 27 új szálláshely kap támogatást.

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kisfaludy Program nem ért véget; idén újabb pályázatok kiírása várható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×