INFORÁDIÓ 
2019. július 22. hétfő
Magdolna

strand

fürdő

forgalom

palatinus strand

paskál strand

Budapest, 2016. augusztus 28. Fürdőzők a Palatinus strandon 2016. augusztus 28-án. A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. strandjai a kánikulára való tekintettel a megszokott nyitva tartás szerinti este 7 óra helyett 8-ig várják a vendégeket. MTI Fotó: Kallos Bea

16 éves rekord dőlt meg a budapesti strandokon

InfoRádió

2002 után először fordult elő, hogy augusztusban több mint félmillió vendég kereste fel a budapesti fürdőket. A Palatinus csaknem 9, a Paskál több mint 10 százalékos bevételnövekedést ért el a tavalyi évhez képest.

Szerencsés helyzetben vannak a budapesti fürdők, mert mindegyiknek van kültéri medencerésze. Májusban megújulva nyitott a Palatinus és a Paskál strand, így erős forgalommal kezdte a nyári szezont a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt..

"A forgalom növekedésén nagyon érezhető volt, hogy mindenki várta a téli időszak után, hogy ki tudjon menni fürdeni, napozni" - mondta Czinege Szilvia értékesítési és marketingigazgató.

A júniusi kedvezőtlen időjárás viszont igencsak érzékelhető volt a vendégforgalomban, bár

az állandó fürdőkben kitartott a vendégforgalom növekedése, a csak strandként üzemelő egységnél jelentős visszaesés volt.

Remek július-augusztus

Czinege Szilvia elmondta, hogy a július-augusztus nagyon kedvező volt, júliusban több mint hatszázalékos, augusztusban pedig több mint nyolcszázalékos növekedést tudtak elérni. Már a tavalyi nyár is nagyon erős volt, a Palatinuson 2017. augusztus 5-én megdőlt a látogatórekord, több mint nyolcezren voltak a strandon.

"Ezt ezen a nyáron ismét megközelítettük.

16 év után először fordult elő, hogy augusztusban a fürdőegységeinket több mint félmillióan keresték fel"

- mondta Czinege Szilvia.

A marketingigazgató kiemelte, a szeptember vegyes hónap, a vénasszonyok nyara beálltával még nő a vendégforgalom, de az állandóan nyitva tartó fürdőkben elég kiegyenlített a vendégek áramlása.

Nyitókép: Kallos Bea

Kapcsolódó hang

16 éves rekordot döntöttek meg a magyar strandok
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018