eur:
394.96
usd:
371.68
bux:
66359.45
2024. április 16. kedd Csongor
Nyitókép: Időkép / Thunderstruck

Ritka időjárási jelenség alakult ki Borsodban

A forgószelek egy viszonylag ritkán megfigyelhető típusa alakult ki hétfőn késő délután Igrici térségében.

Szeptember 3-ik napja sem telt el viharok nélkül. Többfelé alakultak ki zivatarok, helyenként jégeső és felhőszakadás is előfordult. Viszont egy

nagyon különleges jelenség, az úgynevezett gustnado is kialakult

hétfőn az M3-as autópálya mellett Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Igrici térségében. Ez egy olyan forgószél, ami a vihar kifutófrontja mentén, a jelentősen eltérő széliránynak és szélsebességnek köszönhetően jött létre - írta az Időkép Thunderstruck nevű felhasználójának fotói és beszálmolója alapján.

A jelenséget fotózó szemtanú szerint a tölcsér alulról indult el felfelé, és kezdett növekedni. Az egész nem tartott tovább néhány percnél.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Pusztító háborúval fenyeget Kína, de van egy dolog, ami mindent megváltoztathat

Az elmúlt években többször is felmerült már, hogy Tajvant egy elsöprő kínai invázió fenyegeti, ennek pedig már a lehetséges időpontjai is felmerültek. Számos írás foglalkozott azzal, hogy katonai szempontból milyen lehetőségek vannak, azonban sokkal kevesebb vette górcső alá, hogy a társadalomra milyen hatást gyakorolna egy esetleges háború. A The Diplomat elemzése most az ukrajnai háborút példának véve elemezte a lehetséges forgatókönyveket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×