eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Vége az országos szúnyogirtásnak

Augusztus utolsó hetében véget ért a 2018-as országos szúnyogirtási program, a szakemberek az elmúlt hónapokban több mint 729 ezer hektáron gyérítették a vérszívókat - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője.

Hajdu Márton emlékeztetett: a csapadékos időjárás miatt már április végén megkezdődött a biológiai lárvagyérítés, és május elején a kifejlett rovarok elleni védekezés is elindult.

Az országos szúnyoggyérítés utolsó hetében már csak Szolnok térségében és a Dunakanyar néhány településén dolgoztak a szakemberek, illetve az időjárás és a tiszavirágzás miatt elhalasztott kezeléseket pótolták.

Egyes helyeken két-három kezelést is végeztek a szakemberek, a kiemelten fertőzött területeken, például a Tisza-tónál és a Szigetközben még ennél is intenzívebb beavatkozásra volt szükség.

A központi program keretében 977 településen zajlott szúnyoggyérítés - mondta Hajdu Márton.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×