eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay

Rendet vágnak a magyarok

Világszerte az emberek 20 %-a vásárol heti rendszerességgel valamit otthonába - derül ki az IKEA felméréséből. A lakberendezési vállalat legfrissebb, reprezentatív kutatásában az otthonban fellelhető tárgyakhoz való viszonyulást, a rendetlenséget és a tárolási szokásokat mérte fel a 18 és 65 év közötti aktív magyar lakosság körében.

A felmérésből kiderül, hogy a magyarok 32 százaléka igyekszik minél kevesebb személyes holmit tárolni, harmaduk viszont szívesen gyűjtögeti a tárgyiasult emlékeit és ezeket büszkén, jól látható helyen helyezi el otthonában, hogy mindig szem előtt legyenek.

A magyar háztartásokban 39 százalékában nincs elég hely ezeknek a tárolására, ezért a lakók kupisnak érzik otthonukat, ami frusztrálja őket.

De van egy dolog, ami minden magyar háztartásban megtalálható: ez a "lomisfiók", amelynek mélyére süllyesztik el a különböző kábeleket, prospektusokat, és egyéb "felesleges" dolgokat.

A megkérdezettek 62 százaléka szerint, ha több hely jutna tárolásra, az otthon tisztább, rendezettebb lenne, 57 százalékuk pedig úgy vélekedik, hogy ha mindennek meglenne a helye a lakásban, akkor könnyebb lehetne a takarítás is.

A megkérdezettek 55 százaléka elviselhetetlennek tartja, ha nem talál helyet egy-egy keresetlen holmi eltüntetésére, 69 százalék számára pedig kifejezetten zavaró, hogyha az átláthatatlan mennyiségű tárgy között nem találja meg amit keresett.

A vendéglátásban viszont nem ismer tréfát a magyar: a megkérdezettek 77%-a azonnal takarításba kezd, ha vendég érkezik. Legkevésbé a baráti látogatások alkalmával vagyunk szégyenlősek, de ha a család, közeli hozzátartozók jönnek látogatóba, akkor a legkisebb rendetlenséget sem fogadjuk el.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×