eur:
393.93
usd:
368.53
bux:
66275.31
2024. április 24. szerda György
Csúcsforgalom a lellei homokos strandon. Tízezrek keresték fel a hétvégén a Balatont és a környékét.
Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Háromévszakos lehetne a Balaton

Két éven belül alakulhat ki a balatoni turisztikai kínálat egységes és részletes térképe - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

2020-ra már egy honlapon találkozhatnak az érdeklődők a balatoni szállásokkal és programlehetőségekkel – erősítette meg Hoffmann Henrik az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ezen a honlapon egy egységes balatoni kínálat jelenik majd meg, a programokat mindenhonnan becsatornázzák, ehhez azonban

együttműködésre is szükség van a különböző szolgáltatók között

– hangsúlyozta a szakember.

Együttműködés a szálláshelyek között

"A szomszéd étteremre, a következő szálláshelyre, ami egy másik településen van, arra is szükség van, ezek között a szálláshelyek között összefüggést, együttműködést kell teremteni. Meg kell oldani azt, hogy a turista holmija átkerüljön egyik helyről a másikra. Onnan el kell indítani egyautót, kisbuszt a bőröndökkel, meg kell érkeztetni a másik helyre, tehát kell, hogy legyen együttműködés" - mondta a szövetség elnöke.

Hoffmann Henrik úgy látja,

a turisztikai kínálat bővítésével 5-8 év alatt három évszakos üdülőhely lehetne a jelenleg leginkább nyáron látogatott Balatonból.

Már nem csak a jó időn múlik a Balaton népszerűsége

A 2000-es évek előtt a Balaton presztízse csökkent. A rendszerváltás után nem utazhattunk még külföldre, így először mindenki meg akarta nézni a külföldi úti célokat, és nem jártak a Balatonra - emlékeztetett a szövetség elnöke.

"A presztízs a 2000-es évek elején kezdett el újból nőni. Mostanra értünk el oda, hogy az időjárás ugyan befolyásolja, de nem feltétlenül van összefüggésben a két dolog egymással, hiszen

a Balaton már képes most is olyan fajta komplexitású turisztikai terméket előállítani, olyan élményt okozni, ami nemcsak jó időben vehető igénybe.

- mondta Hoffmann Henrik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×