INFORÁDIÓ
2023. január 28. szombat
Karola, Károly

balaton

turizmus

hoffmann henrik

szállás

hőség

Csúcsforgalom a lellei homokos strandon. Tízezrek keresték fel a hétvégén a Balatont és a környékét.

Háromévszakos lehetne a Balaton

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám

Két éven belül alakulhat ki a balatoni turisztikai kínálat egységes és részletes térképe - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke.

2020-ra már egy honlapon találkozhatnak az érdeklődők a balatoni szállásokkal és programlehetőségekkel – erősítette meg Hoffmann Henrik az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ezen a honlapon egy egységes balatoni kínálat jelenik majd meg, a programokat mindenhonnan becsatornázzák, ehhez azonban

együttműködésre is szükség van a különböző szolgáltatók között

– hangsúlyozta a szakember.

Együttműködés a szálláshelyek között

"A szomszéd étteremre, a következő szálláshelyre, ami egy másik településen van, arra is szükség van, ezek között a szálláshelyek között összefüggést, együttműködést kell teremteni. Meg kell oldani azt, hogy a turista holmija átkerüljön egyik helyről a másikra. Onnan el kell indítani egyautót, kisbuszt a bőröndökkel, meg kell érkeztetni a másik helyre, tehát kell, hogy legyen együttműködés" - mondta a szövetség elnöke.

Hoffmann Henrik úgy látja,

a turisztikai kínálat bővítésével 5-8 év alatt három évszakos üdülőhely lehetne a jelenleg leginkább nyáron látogatott Balatonból.

Már nem csak a jó időn múlik a Balaton népszerűsége

A 2000-es évek előtt a Balaton presztízse csökkent. A rendszerváltás után nem utazhattunk még külföldre, így először mindenki meg akarta nézni a külföldi úti célokat, és nem jártak a Balatonra - emlékeztetett a szövetség elnöke.

"A presztízs a 2000-es évek elején kezdett el újból nőni. Mostanra értünk el oda, hogy az időjárás ugyan befolyásolja, de nem feltétlenül van összefüggésben a két dolog egymással, hiszen

a Balaton már képes most is olyan fajta komplexitású turisztikai terméket előállítani, olyan élményt okozni, ami nemcsak jó időben vehető igénybe.

- mondta Hoffmann Henrik.

Nyitókép: MTI Fotó: H. Szabó Sándor

Kapcsolódó hang

Hoffmann az egységes szolgáltatásról
 
Hoffman Henrik a Balaton és a hőség viszonylatáról
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018