eur:
394.05
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Rádi Péter ügyvéd, a Nemzeti Választási Bizottság új elnöke (j) és Patyi András korábbi elnök a testület ülésén a Nemzeti Választási Iroda fővárosi székházában 2018. augusztus 14-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Máthé Zoltán

Új elnöke van a Nemzeti Választási Bizottságnak

Az eddigi elnök, Patyi András erről a posztjáról is lemondott. Előtte, júliusban távozott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektori posztjáról is.

Rádi Péter ügyvédet választotta elnökének a Nemzeti Választási Bizottság, miután a testület eddigi elnöke, Patyi András lemondott posztjáról.

A szavazást a helyszínen követő hvg.hu beszámolója szerint ellenszavazat nélkül fogadta el a Nemzeti Választási Bizottság Patyi András lemondását az elnöki posztról a kedd délutáni ülésen. Ezt követően a korábbi elnök átminősült tagnak a bizottságban, és ő is megszavazta a testület új elnökének Rádi Péter korábbi póttagot.

Rádi Pétert 2013-ban választotta meg a parlament póttagnak, és 2015-ben ült be a testületbe, amikor Csenterics Ferenc elhunyt.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×