eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Fagyit nyal egy kutya a nyárias melegben a budapesti Margitszigeten 2015. május 19-én.
Nyitókép: Marjai János

A héten jön a hidegfront, de marad a hőség, 36 fokos maximummal

Fokozódik a meleg idő, a hét közepére Budapesten 35-36 Celsius fokos hőmérséklet is várható – mondta az InfoRádiónak Simon Gergő az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Bár számottevő változás nem lesz időjárásunkban, a hét közepétől péntekig szárazabb légtömegek érkeznek a Kárpát-medencébe, így csapadékra nem kell számítani. Igazi nyári meleg idő lesz kevés felhővel, sok napsütéssel.

A hét végén hidegfront érkezik hazánkba, ám ez – noha egy-két fokkal hűvösebb lesz – jelentős hőmérsékletváltozást nem fog okozni. Újra visszatérnek a hűsítő záporok, zivatarok.

Nappal 33-34 fokos maximumokra számíthatunk, a hét közepétől a 35-36 fokot is elérheti a hőmérséklet, az északi országrészben és az Alföldön lesz a legmelegebb.

Mivel az éjszakai órákban sem tud kellőképpen lehűlni a levegő, így az OMSZ szerdáig első fokú figyelmeztetést adott ki. Szerdától péntekig pedig már a másodfok is indokolt lehet, hiszen a napi átlaghőmérséklet 27 fok felett lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×