eur:
392.93
usd:
366.84
bux:
66913.39
2024. április 26. péntek Ervin
Fiatal férfi fut a vízben a strandok éjszakáján a budapesti Palatinus strandon 2012. augusztus 10-én. Közel 40 magyarországi gyógy-, élmény- és strandfürdő várta a látogatókat ezen az estén.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Különleges élmények a ma este fürdőzőknek

Ma este a Strandok éjszakáján országszerte élő koncertekkel, szaunaszeánszokkal, habpartikkal és aqua zumbával várják a vendégeket.

A Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén már 9. alkalommal rendezik meg a Strandok éjszakáját ma este - mondta az Inforádiónak a Magyar Fürdőszövetség elnöke. Boros László Attila, azt reméli, hogy a jó idő miatt megtelnek a magyarországi fürdők.

"A Strandok Éjszakája kezdeményezés azt a célt szolgálta, hogy népszerűsítse a magyar fürdőkultúrát.

Ez az este azért különleges, mert ma minden csatlakozott fürdő különleges programokkal várja a vendégeit, és ilyenkor azok a fürdők is kinyitnak, illetve hosszabban nyitva tartanak, akik egyébként nem szoktak éjszakai fürdőzéseket tartani" - fogalmazott a Fürdőszövetség elnöke.

Boros László Attila hozzátette: a helyszínek jelentős része - Bükfürdőtől Kisújszállásig, Makótól Zalakarosig - élő koncertekkel, szauna szeánszokkal, hab-partykkal és aqua zumbával várja a vendégeket.

A Magyar Fürdőszövetség elnöke arról is beszélt, hogy a korábbi években 40-50 ezer ember betért a fürdőkbe, mivel ha jól elő van készítve, és izgalmas programok várják a vendégeket, akkor megnő az érdeklődés.

Boros László Attila elmondta:

az első öt hónapban kiemelkedő volt a forgalom a magyarországi fürdőkben, júniustól az időjárás azonban nem kedvezett a strandok üzemeltetőinek.

Június második felétől - amikor elkezdődik az igazi nyári strandszezon - nagyon elromlott az idő, így a kültéri strandolás nem tudott működni, mert szabadtéren 18-20 fokban nem szívesen strandolna az ember - tette hozzá.

A Magyar Fürdőszövetség elnöke bízik benne, hogy a szezon hátralévő részében még több vendéget tudnak fogadni a magyarországi strandok.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×