INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

duna aréna

úszás

strand

dagály strand

Úszóverseny a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 24-én.

Kinyitott a Duna Aréna, de a Dagályra még várni kell

Újabb cikkünk a témában:

Már a lakosság is használhatja a vizes világbajnokság egyik helyszínéül szolgáló uszudát, naponta három órán keresztül.

A Duna Arénát júniustól, a tervezett versenyek után nemcsak a hivatásos sportolók, hanem mindenki használhatja majd – jelentette be még májusban Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos az InfoRádió Aréna műsorában.

„Csodálkoznék, ha júniustól ez nem lenne lehetséges. Nem a világbajnokság miatt építettük” – fogalmazott. Néhány hetes késéssel ugyan, de július 23-tól a Duna Arénát már a nagyközönség is használhatja.

Az 50 méteres medencét és a jakuzzit hétfőtől szombatig 11 és 14 óra között veheti igénybe a lakosság.

A szűkösnek mondható nyitvatartási idő miatt az InfoRádió megkereste a létesítményt üzemeltető Budapest2017 Kft-t. A szervezet szóvivője leszögezte:

a Duna Aréna elsősorban versenyuszoda, amelynek elsődleges célja a edzéslehetőség megteremtése.

Több sportág: az úszás, a vízilabda, a szinkronúszás, illetve a műugrás válogatottjai napi rendszerességel tartják ott az edzéseiket

„Folyamatosan dolgozunk a pályabeosztás olyan kialakításán, hogy a lakossági nyitvatartási ideje növekedjen” – tette hozzá Borsa Miklós.

Az egyszeri belépésre jogosító felnőtt úszójegy 800 forintba, az ifjúsági és nyugdíjas jegy pedig 500 forintba kerül - derül ki a Duna Aréna honlapjáról.

A másik komplexum, a Dagály strand még ezen a nyáron megnyílik – ígérte Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos májusban. „Kibővítettük új medencékkel, felújíttattuk a létezőket, bővül a zöld terület, és a nyár folyamán meg fogjuk nyitni” – jelentette ki akkor.

Borsa Miklós most az InfoRádiónak azt mondta: a jelenlegi tervek szerint a strand augusztus 10-én nyílik. A strandszezon jellemzően augusztus 20-ig tart, jó időben azonban akár a hónap végéig, vagy szeptember első napjaiban is üzemelhet a létesítmény.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Már használható a Duna Aréna, augusztusban nyit a Dagály
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018