INFORÁDIÓ 

2018. június 19. kedd
Gyárfás

Nagyon viszik a nyugdíjbiztosításokat

Infostart / MTI
A terület a következő időszakban is az egyik húzóág lehet a magyarországi biztosítási piacon.

A biztosítók nyugdíjbiztosításokból származó díjbevétele közel egyharmadával nőtt tavaly, miközben a teljes piac nem egészen 7 százalékos éves bővülést ért el.

A Magyar Biztosítók Szövetségének adatai szerint a biztosítók 2017-ben 58,65 milliárd forintos díjbevételt értek el ezen a területen, ami 32,3 százalékos növekedés az egy évvel korábbihoz képest. A Világgazdaság összeállítása szerint a díjbevétel növekedési üteme ugyan lassult - 2016-ra még 52,7 százalékos emelkedést mutatott ki a Mabisz -, de ez annak tulajdonítható, hogy néhány éves konstrukcióról van szó, és a bázis évről évre gyorsan növekszik.

A nyugdíjbiztosítások egyre fontosabb szeletét jelentik az életbiztosítási területnek és a teljes piacnak is:

a szektor díjbevétele tavaly nem egészen 7 százalékkal bővült, az életbiztosításoknál pedig 4,8 százalékos volt a növekedés.

Nő az ügyfelek száma is: a nyugdíjbiztosítási szerződések száma december végén 250 ezer környékén mozgott, míg egy évvel korábban 200 ezer alatt volt.

A lap szerint a nyugdíjbiztosítási terület a következő időszakban is az egyik húzóág lehet a magyarországi biztosítási piacon.

A bővülésnek kedvez, hogy a hazai megtakarítási piac évek óta növekszik, miközben a reálbérek is emelkednek.

A címlapról ajánljuk