eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Zivatarrendszerek érkeznek Magyarországra ismét

Kedd délutánig helyenként, elsősorban északkeleten és északnyugaton, alakulhatnak ki zivatarok.

HŐSÉG, MAJD HEVES ZIVATAROK, ZIVATARRENDSZER(EK)!

KEDD: Délutánig helyenként (elsősorban északkeleten és északnyugaton) alakulhatnak ki zivatarok.

Késő délutántól, kora estétől nyugat, délnyugat felől zivatarrendszer lép az ország légterébe, amely kelet északkelet felé halad, és éjszaka átvonul az országon.

Heves zivatarokra is számítani kell, amelyeket - akár nagyobb területen - károkozó szélroham (> 90-100 km/h), nagy méretű jég (2-5, kis eséllyel > 5 cm) kísérhet. Felhőszakadás (> 30, néhol > 50 mm) is valószínű.

SZERDA:

Napközben több helyen várható zivatar, amelyet felhőszakadás (>30, néhol > 50-60 mm), jégeső (jégméret akár 2, 3 cm körül) és erős vagy viharos (50-75, esetleg > 80 km/h) szél kísérhet.

HŐSÉG: Az ország déli felén ma 25, 26 fok körül alakulhat a napi középhőmérséklet, szerdára megszűnik a kánikula - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×