INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

tarlós istván

fürjes balázs

budapest

duna aréna

átalakítás

bkk

Tarlós István főpolgármester (k) a Budapestinfó keretében, a kormány és a főváros együttműködéséről tartott sajtótájékoztatón a Városházán 2018. május 18-án. Mögötte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, a Budapestért és az agglomerációért felelős új államtitkárság leendő államtitkára.

Nyártól mindenki használhatja a Duna Arénát és a Dagályt

Újabb cikkünk a témában:

A Budapesti Közlekedési Központot át kell alakítani - mondta Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetés másik vendége a Budapestért felelős államtitkár és fejlesztési kormánybiztos volt. Fürjes Balázs bejelentette, hogy a nyár elején a Duna Aréna és a felújított Dagály Strand is megnyitja a kapuit a civilek előtt.

A Budapesti Közlekedési Központnak a jelenlegi formájában nincs értelme - mondta Tarlós István főpolgármester.

Nem érdemes ott 1200 embert foglalkoztatni, különösen ha jövőre elkészül az elektronikus jegyrendszer, és annak műszaki feltételei - tette hozzá.

"A végrehajtásban, a kompetenciák észszerűtlen és követhetetlen keveredése miatt nem tudott ez a cég annyit kihozni magából, mint amit eredetileg elképzeltünk,

valami azonban kell, ami ezt a feladatot ellássa, ami elképzelhető lenne egy kisebb és operatívabb szervezetben is." - hangsúlyozta a főpolgármester.

Tarlós István azt is elmondta a BKK kapcsán:

még ebben a ciklusban vagy nagyon jelentősen át kell szervezni, vagy meg kell szüntetni,

mert az nem működik megnyugtató módon, megnyugtató sebességgel.

A beszélgetés másik vendége, Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos bejelentette, hogy a Duna Arénát júniustól – a tervezett versenyek után – mindenki használhatja, nemcsak a hivatásos sportolók.

"Nem a világbajnokság miatt építettük a Duna Arénát. Pusztán a világbajnokságért tilos lett volna egy ekkora beruházást végrehajtani.

Azért építettük meg, mert ez hosszútávon jó Budapestnek, jó az angyalföldieknek, jó az újpestieknek."

Elmondta azt is, hogy mindemellett otthona lehet a kisiskolások, és óvodások úszásoktatásának, a nagyközönség számára is nyitva lesz, júniustól pedig edzőbázisa a magyar korosztályos és versenysportnak.

A felújított, kibővített és az állam kezelésébe került Dagály Strand még ezen a nyáron megnyílik - ígérte Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos.

Azt is kiemelte, hogy

a Budapestért felelős miniszterelnökségi államtitkárság létrehozásának az a célja, hogy az állam jobb partnere legyen a fővárosnak, mint eddig.

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy ilyen együttműködés nélkül nem tudnák megvalósítani a nagy beruházásokat. A főváros nemcsak a területén megvalósuló nagy állami projektek, hanem a saját beruházásainak esetében is számít az együttműködésre - mondta Tarlós István főpolgármester.

"A főváros egy egységes város, és ha

egy hosszútávú fejlesztési koncepciót akarunk valóra váltani, az kormányzati források, és rásegítések nélkül nem megy"

- tette hozzá. Az államtitkár megerősítette, hogy a kormány ugyanúgy képzeli el az együttműködést, mint a főváros. Fürjes Balázs szerint az államtitkárság létrehozása jelentősen meggyorsítja majd a közös ügyek intézését.

Tarlós István jelezte, hogy a főváros és a kormány együttműködésének részleteiről a közeljövőben személyesen egyeztet Orbán Viktor miniszterelnökkel, javasolni fogja, hogy kössenek közvetlen megállapodást a kidolgozandó tízéves fővárosi fejlesztési koncepcióról.

Nyitókép: Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Tarlós István és Fürjes Balázs a BKK-ról, a Duna Arénáról és a Dagályról
 
Tarlós István és Fürjes Balázs az együttműködésről
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018