eur:
392.55
usd:
366.13
bux:
66821.21
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István főpolgármester (k) a Budapestinfó keretében, a kormány és a főváros együttműködéséről tartott sajtótájékoztatón a Városházán 2018. május 18-án. Mögötte Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (b) és Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos, a Budapestért és az agglomerációért felelős új államtitkárság leendő államtitkára.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Nyártól mindenki használhatja a Duna Arénát és a Dagályt

A Budapesti Közlekedési Központot át kell alakítani - mondta Tarlós István főpolgármester az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetés másik vendége a Budapestért felelős államtitkár és fejlesztési kormánybiztos volt. Fürjes Balázs bejelentette, hogy a nyár elején a Duna Aréna és a felújított Dagály Strand is megnyitja a kapuit a civilek előtt.

A Budapesti Közlekedési Központnak a jelenlegi formájában nincs értelme - mondta Tarlós István főpolgármester.

Nem érdemes ott 1200 embert foglalkoztatni, különösen ha jövőre elkészül az elektronikus jegyrendszer, és annak műszaki feltételei - tette hozzá.

"A végrehajtásban, a kompetenciák észszerűtlen és követhetetlen keveredése miatt nem tudott ez a cég annyit kihozni magából, mint amit eredetileg elképzeltünk,

valami azonban kell, ami ezt a feladatot ellássa, ami elképzelhető lenne egy kisebb és operatívabb szervezetben is." - hangsúlyozta a főpolgármester.

Tarlós István azt is elmondta a BKK kapcsán:

még ebben a ciklusban vagy nagyon jelentősen át kell szervezni, vagy meg kell szüntetni,

mert az nem működik megnyugtató módon, megnyugtató sebességgel.

A beszélgetés másik vendége, Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos bejelentette, hogy a Duna Arénát júniustól – a tervezett versenyek után – mindenki használhatja, nemcsak a hivatásos sportolók.

"Nem a világbajnokság miatt építettük a Duna Arénát. Pusztán a világbajnokságért tilos lett volna egy ekkora beruházást végrehajtani.

Azért építettük meg, mert ez hosszútávon jó Budapestnek, jó az angyalföldieknek, jó az újpestieknek."

Elmondta azt is, hogy mindemellett otthona lehet a kisiskolások, és óvodások úszásoktatásának, a nagyközönség számára is nyitva lesz, júniustól pedig edzőbázisa a magyar korosztályos és versenysportnak.

A felújított, kibővített és az állam kezelésébe került Dagály Strand még ezen a nyáron megnyílik - ígérte Fürjes Balázs államtitkár és kormánybiztos.

Azt is kiemelte, hogy

a Budapestért felelős miniszterelnökségi államtitkárság létrehozásának az a célja, hogy az állam jobb partnere legyen a fővárosnak, mint eddig.

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy ilyen együttműködés nélkül nem tudnák megvalósítani a nagy beruházásokat. A főváros nemcsak a területén megvalósuló nagy állami projektek, hanem a saját beruházásainak esetében is számít az együttműködésre - mondta Tarlós István főpolgármester.

"A főváros egy egységes város, és ha

egy hosszútávú fejlesztési koncepciót akarunk valóra váltani, az kormányzati források, és rásegítések nélkül nem megy"

- tette hozzá. Az államtitkár megerősítette, hogy a kormány ugyanúgy képzeli el az együttműködést, mint a főváros. Fürjes Balázs szerint az államtitkárság létrehozása jelentősen meggyorsítja majd a közös ügyek intézését.

Tarlós István jelezte, hogy a főváros és a kormány együttműködésének részleteiről a közeljövőben személyesen egyeztet Orbán Viktor miniszterelnökkel, javasolni fogja, hogy kössenek közvetlen megállapodást a kidolgozandó tízéves fővárosi fejlesztési koncepcióról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×