eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Hatalmas I. világháborús emlékművet állíttat a kormány

Az első világháború befejezésének centenáriumára, őszre emlékművet állítanak a Fiumei úti Sírkertben.

Szombaton harmadszor rendezik meg az emlékhelyek napját, ennek kapcsán kérdezte a Magyar Idők Radnainé Fogarasi Katalint. A Nemzeti Örökség Intézetének főigazgatója elmondta: legutóbb arról határoztak, hogy az első világháború befejezésének centenáriumára, november elsejére a hősi halottaknak emlékművet állítanak.

"Talán kevesen tudják, hogy a Fiumei úti Sírkertben is nyugszik mintegy félezer, harcokban elesett katona. Az első világégés után két emlékművet is emeltek a tiszteletükre, ám ezek ideiglenesek voltak. Úgy gondoltuk, itt az ideje, hogy állandó emlékművet kapjon az első világháború összes hősi halottja".

Radnainé Fogarasi Katalin arról is beszélt, hogy az év végén elérkezünk egy másik nevezetes dátumhoz: decemberben lesz 25 éve, hogy meghalt Antall József, a rendszerváltozás utáni első szabadon választott miniszterelnök. A síremlék környezetének megújításával készülnek az évfordulóra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×