INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

autópálya

magyar közút

torlódás

dugó

Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.

A harminc kilométeres dugó az M1-esen csak a kezdet volt

Infostart

Harminc kilométeres torlódást okozott csütörtökön az útfelújítás az M1-es autópályán. Ez azonban csak a kezdet, a munkálatok miatt egész nyáron dugók várhatók a hazai autópályákon.

A csütörtöki gigadugó után a Bors megkérdezte a hazai úthálózat nagy részét működtető Magyar Közút Zrt.-t, hogy meddig tartanak a munkálatok az M1-esen, és hol várhatók még nagyobb torlódások a következő időszakban. A válaszból kiderült, a helyzet nem fog javulni, legfeljebb rosszabb lesz. Idén 1200 kilométernyi út teljes körű felújítását in­díthatják el a kátyúzási munkákon felül.

Az autópályákon erre készülhetnek az autósok:

  • M1: Kisebb-nagyobb felújítások lesznek mindkét irányban egészen augusztusig. Következmény: nagy dugók a főváros felé, problémásabb út Győr és Hegyeshalom felé.
  • M2: Csak egy-egy sávon lehet autózni, reggel általában a főváros felé, délután pedig Vác irányába alakulnak ki dugók a szélesítési munkálatok miatt, ami így is marad egészen jövő év végéig.
  • M3: Jelenleg zajvédő fal épül Gödöllőnél, ami torlódásokat okoz. Új csomópont készül Mogyoród térségében. A polgári Tisza-híd közelében Nyíregyháza felé másfél hónapnyi munka várható, Bag környékén három hónapig lesz felújítás.
  • M5: A Budapest felé vezető oldalon Lajosmizse térségében felújítja a burkolatot a koncessziós autópályakezelő, több mint 10 kilométert érint a munka. Kecskemétnél két kilométeren van sávlezárás hídjavítás miatt.
  • M7: Siófok térségében Letenye felé mintegy 20 kilométert érintő, teljes körű felújítást végeznek, ami várhatóan nyolc hónapig tart.

Nyitókép: Krizsán Csaba
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018