eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Orbán Viktor arra számít, hogy még a nyári szünet előtt elfogadhatja a parlament a 2019-es költségvetést - a nap hírei

A jövőben nem akar kormánytag lenni Lázár János, aki visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületébe. Reálisnak tartja a 10 százalék feletti béremelkedést idén az államháztartásért felelős államtitkár.

A következő időszakban is a gazdaság növekedése, a biztonság garantálása, a nyugdíjak értékének és a költségvetés stabilitásának megőrzése lesz a kormány célja - mondta a miniszterelnök a Kossuth Rádióban. Orbán Viktor közölte: gyorsan lesz új kormány, részben új emberekkel és új struktúrákkal. Hangsúlyozta: még a nyári szünet előtt elfogadhatja a parlament a 2019-es költségvetést.

A jövőben nem akar kormánytag lenni Lázár János, aki visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületébe. A miniszterelnökséget vezető miniszter egy hódmezővásárhelyi rádióinterjúban azt mondta: már ősszel jelezte a miniszterelnöknek, hogy a ciklus végén befejezi.

A következő években is változatlan gazdaságpolitikai célokról beszélt a Magyar Bankszövetség éves ülésén a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály hangsúlyozta: fontos marad a tartós, évi 4 százalék körüli növekedés, az államadósság, az államháztartási hiány további mérséklése, a munkanélküliség csökkentése és a teljes foglalkoztatás megvalósítása.

Reálisnak tartja a 10 százalék feletti béremelkedést idén az államháztartásért felelős államtitkár. Banai Péter Benő kiemelte, hogy a keresetek emelkedése a gazdaság egészének a teljesítményét növeli. A KSH friss adatai szerint a bruttó és a nettó átlagkereset egyaránt 12,9 százalékkal nőtt az év első két hónapjában, éves szinten. Az átlagos nettó bér februárban 203.800 forint volt.

Külső üzemeltetőre bízza a Kolosy téri piacot az óbudai önkormányzat, az új funkciót kapó létesítmény várhatóan az év második felében nyílik meg. Az öt pályázó közül a RedWood Holding Kft. nyerte el az üzemeltetési jogot.

Újabb három évig finanszírozza a kormány országszerte a jelnyelvi tolmácsszolgálatok működését - jelentette be a szociális államtitkár. Czibere Károly elmondta: 2021. március 31-éig 22 szervezet, 19 megyei és három budapesti biztosítja majd az érintetteknek a szolgáltatást, amelyre évente 420 millió forintot szán a kormány.

Önálló oktatási minisztérium létrehozását követeli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - közölte az InfoRádióban az érdekképviselet napokban megválasztott ügyvezető elnöke. Szűcs Tamás úgy vélte: a tárca nem tudta betölteni feladatát, ezért az alakuló új kormánytól változást vár ebben az ügyben.

Lakhely elhagyási tilalmat rendelt el egy hónapra a bíróság Gyárfás Tamás ellen, aki nyomkövetőt is kap. A Fenyő-gyilkosság ügyében felbujtóként meggyanúsított médiavállalkozó ügyvédje, Bánáti János a hvg-nek azt mondta, hogy fellebbeztek a döntés ellen.

Filovírussal végzett munka alkalmával baleset történt az Országos Közegészségügyi Intézet Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában - közölte az OKI. Az érintett laboratóriumi dolgozó egy hete kórházban van megfigyelés alatt a Dél-pesti Centrumkórház speciálisan kialakított egységben. A Filovírus-családba tartozik az Ebola és a Marburg vírus, mindkettő vérzéses lázzal jár.

Jelentős változások lesznek a közlekedésben hétvégén Budapesten. Szombaton demonstráció miatt több villamos, busz és troli közlekedése változik. Lezárják várhatóan 18.30-tól 19.30-ig a Kossuth Lajos tér-Alkotmány utca-Bajcsy-Zsilinszky út-Károly körút, majd várhatóan 21.30-ig a Kossuth Lajos utca-Szabad sajtó út-Erzsébet híd útvonalat. Vasárnap a Tabánból a Városligetbe tartó kerékpáros felvonulás miatt lesznek korlátozások.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×