eur:
393.1
usd:
367.25
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Forgalomkorlátozások a hétvégén Budapesten - erre figyeljen, ha útnak indul!

Forgalomkorlátozások lesznek Budapesten szombaton és vasárnap is, ezek a többi között a margitszigeti központi utat, az Árpád hidat, a Margit hidat, a Lánchidat, a Szabadság hidat, a budai, valamint a pesti alsó rakpartot érintik.

Április 14-én (szombaton) délután és kora este útlezárásokra kell számítani Budapesten az Andrássy úton az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között, a Bajcsy-Zsilinszky úton, az Alkotmány utcában és a Kossuth Lajos tér környékén - ovasható a BKK péntek esti közleményében.

A forgalomkorlátozások miatt változik az érintett közösségi közlekedési járatok – az M1-es és M2-es metró, a 2-es villamos, az M3-as pótlóbusz, a 9-es, a 15-ös, a 105-ös, a 115-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz – közlekedése. A BKK kéri, hogy aki a rendezvény idején a belvárosban utazik, tájékozódjon az aktuális közlekedési helyzetről a BKK Facebook-oldalán vagy a BKK Info oldalon/alkalmazásban.

2018. április 14-én lezárják a forgalom elől

várhatóan 16 órától 18 óráig az Andrássy utat az Oktogon és a Bajcsy-Zsilinszky út között,

várhatóan 17:45-től 18:45-ig a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Alkotmány utcát,

továbbá az esti órákban a Kossuth Lajos tér forgalmát is korlátozzák.

A forgalomkorlátozások érintik a 2-es villamos, az M3-as pótlóbusz, a 9-es, a 15-ös, a 105-ös, a 115-ös busz, valamint a 70-es, a 72-es, a 73-as és a 78-as trolibusz közlekedését: a járatok a zárások idején és függvényében rövidített, vagy az eredeti útvonaluktól jelentősen eltérő útvonalon közlekednek.

Továbbá biztonsági okokból időszakosan lezárhatják az utasforgalom elől az M1-es metró Oktogon, Opera és Bajcsy-Zsilinszky út, valamint az M2-es metró Kossuth Lajos tér állomását.

Futóverseny

A 33. Vivicittá Városvédő futás miatt szombaton lezárják a margitszigeti központi utat 6 és 17 óra között.

Emellett a nap folyamán forgalmi változásokra lehet számítani az Árpád hídon, a Népfürdő utcában, a Jászai Mari téren, a pesti alsó rakparton a Széchényi István tér és Népfürdő utca között, valamint a Margit hídon 14.50 és 16 óra között.

Vasárnap is forgalmi változások lesznek a futóverseny miatt, ugyancsak lezárják a margitszigeti központi utat, ahol a rajt-cél helyszínt alakítják ki, 6 és 17 óra között.

Ezenkívül forgalmi változásokra kell számítani a többi között a Margit hídon, a Széchényi István téren, a Lánchídon, az Alagút utcában, az Attila úton, a Fő utcában, a Bem rakparton, a Pázmány Péter sétányon, a Műegyetem rakparton, a Szabadság hídon, a Fővám téren, a Jászai Mari téren és az Újpesti rakparton 8.50 és 14.30 között.

Ezenkívül lezárják a budai alsó rakpartot az Üstökös utca és Pázmány Péter sétány között 7 óra és 10.30 között, valamint a pesti alsó rakpartot teljes egészében 7 és 14 óra között.

Miután a futók elhaladtak, az egyes útszakaszokat fokozatosan megnyitják.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×