INFORÁDIÓ 
2020. május 30. szombat
Janka, Zsanett

a nap legfontosabb hírei

földgáz

mátrai erőmű

Jóváírta a 12 ezer forintos támogatást a földgáz fogyasztók számláján a Nemzeti Közművek - a nap hírei

Infostart

Már nyomtatják az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjait. Lezárult a Mátrai Erőmű adásvétele, így ismét magyar többségi tulajdonban működik.

Jóváírta a 12 ezer forintos támogatást a földgáz fogyasztók számláján a Nemzeti Közművek. Az ügyfelek a jövő héttől már az alacsonyabb összegű számlát kapják. A jóváírás után a fogyasztó számlája automatikusan csökken addig, amíg a jóváírás összege el nem éri a 12 ezer forintot.

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója áprilistól, miután a Brent átlagára 50 dollár felett maradt – közölte a NAV. A 2016-ban elfogadott jövedékiadó-törvény a kőolaj világpiaci árához köti az üzemanyagok jövedéki adóját.

Pénteken 4 forinttal emeli a benzin árát a Mol, a gázolaj ára nem változik. A benzin literenkénti átlagára 359 forintra nő, a gázolajé 363 forint marad.

Lezárult a Mátrai Erőmű adásvétele, így ismét magyar többségi tulajdonban működik a vállalat. Az Opus Global, valamint a cseh EPH által 50-50 százalékban tulajdonolt Mátra Energy Holding megszerezte a tranzakció zárásához szükséges engedélyeket, illetve kifizette a vételárat. A cég tulajdonába került a visontai Mátrai Erőmű 72,6 százalékos részesedést biztosító részvénypakettje.

Törölni kell azt a pártlistát, amely mögött már nincs ott a törvényi minimum, például a visszaléptetések miatt - ismertette az Országos Választási Bizottság egyik legutóbbi állásfoglalását a testület elnöke. Patyi András az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: ha a listát törli a testület, az arra érkezett szavazatok elvesznek.

Már nyomtatják az április 8-ai országgyűlési választás szavazólapjait Budapesten, összesen 121 félét. Körülbelül 18 millió szavazólap készül a nyomdában. Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke közölte azt is, hogy alig 5 és fél ezer delegáltat jelentettek be a szavazatszámláló bizottságokba az országgyűlési választásra, péntek délután lejár a határidő.

A bevándorlást tartja az európai uniós csúcstalálkozó legfontosabb témájának a miniszterelnök. Orbán Viktor Facebook-üzenetben hangsúlyozza: érvényt kell szerezni Magyarország érdekének, ezért nem szabad megengedni a kerítés lebontását és a migránsok beengedését.

A vízzel összefüggő problémákra hívta fel a figyelmet a köztársasági elnök. Áder János előadásában hangsúlyozta: a klímaváltozás nem csupán fenyeget, hanem a mindennapok részévé vált, mindenkinek személyes feladata és felelőssége van az éghajlatváltozás következményeivel szembeni védekezésben.

Árvízvédelmi készültséget rendeltek el az illetékes vízügyi főigazgatóságok csaknem 200 kilométer hosszan a magyarországi folyószakaszokra. A belvíz miatt jelenleg 58 szakaszon van készültség. Az elöntött területek nagysága csaknem 72 ezer hektár.

Az Európai Unió és további hat ország egyelőre mentességet kap az acélra és alumíniumra kivetett amerikai importvámok alól - jelentette be az Egyesült Államok kereskedelmi főképviselője. Donald Trump elnök engedélyezte a vámok felfüggesztését a tárgyalások idejére.

A címlapról ajánljuk

Lángokban áll Minneapolis

Minneapolisban tovább folytatódtak a tüntetések és az erőszakos megmozdulások, a tüntetők felgyújtottak...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018