eur:
390.9
usd:
360.09
bux:
73174.1
2024. július 27. szombat Liliána, Olga

Emmi: folytatódnak a tárgyalások az egészségügyben

A héten ismét tárgyalóasztalhoz ült az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyi államtitkársága, az ágazati reprezentatív szakszervezetek és stratégiai partnereik képviselőivel - közölte az Emmi. A tárgyalások a jövő héten folytatódnak.

Közleményük szerint a legutóbbi sztrájktárgyaláson az államtitkárság vállalta, hogy a közalkalmazott háziorvosoknál, házi gyermekorvosoknál, valamint az ezen praxisokban dolgozó közalkalmazott szakdolgozóknál, közalkalmazott iskolaorvosoknál a bértábla hatályának kiterjesztéséről szóló javaslatát a kormány elé terjeszti. A felek megállapodtak abban is, hogy a 2016. szeptember 20-án aláírt megállapodásban rögzített további tárgyalandó témakörökben elért eredményeket áttekintik.

A tárgyalópartnerek azt kérték az államtitkárságtól, hogy a következő fordulóban tárgyalják meg az alapellátó védőnők és a közalkalmazott fogorvosok bérhelyzetét. A sztrájktárgyaló partnerek jelezték továbbá, hogy szeretnék áttekinteni a gazdasági, műszaki- ügyviteli és fizikai munkakörben dolgozó munkavállalókat illető felmérést is - olvasható az Emmi közleményében.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

Orbán Viktor Tusnádfürdőn: 500 éve nem látott változás jön, világrendszerváltás lesz

A miniszterelnök-pártelnök a 33. Bálványosi Szabadegyetemen tart előadást. Kifejtette, miért csak kívülről lehet békét kikényszeríteni Ukrajnában, miért folytat szemforgató és álságos politikát Lengyelország, miért támogatja annyi ország Oroszországot, mi a nagyság titka, miért elkerülhetetlen, hogy Ázsia legyen a világhatalom új központja. Orbán Viktor elmondta: elkészült egy 2030-nál hosszabb időtávra érő magyar nagystratégia.

Mészáros Krisztofer összetettben döntőre esélyes - percről percre az olimpiáról

Péntek este hivatalosan is megnyitották a 2024-es párizsi olimpiai játékokat, szombaton pedig már jó pár magyar sportoló is versenybe száll. Kézilabda, vízilabda, vívás, úszás, torna, sportlövészet, kerékpár, evezés, asztalitenisz - mindben szurkolhatunk a magyaroknak. Milák Kristóf repülőre ül. Már zajlanak az evezősök versenyei.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×