eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Lázár: Nem lehet a Margitszigetet feláldozni

Lázár: Nem lehet a Margitszigetet feláldozni

A kormány ebben a formában nem támogatja a Margitszigetre tervezett teniszstadiont – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

2019-re, a tervezett ATP-versenyre nem lesz a Margitszigeten teniszstadion – közölte Lázár János a kormányinfón.

A kormány azt szeretné, hogy legyenek teniszpályák, de nem lehet megfontolatlanul hozzányúlni a Margitszigethez, ebben a formában nem támogatják a beépítést – fogalmazott a miniszter, jelezve, hogy nem egy kilencemeletes, többezres dobozt kell oda építeni.

„Nem engedheti meg a kormány, hogy a szigetet feláldozzuk” - mondta, és hozzátette, hogy ha 2019-ben nem, de később lehet ATP-verseny Budapesten.

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek Áder János köztársasági elnök azt a törvényt, amelyet a budapesti Hungarian Open ATP World Tour férfi tenisztornához szükséges margitszigeti létesítmény megépítése érdekében fogadott el múlt héten a parlament. A terveket Tarlós István főpolgármester is bírálta.

 Lázár János beszélt arról is, hogy kisebbségben maradtak a kormányon belül azok, akik 65 méterben korlátozták volna a magasházak maximális magasságát. 

A tárcavezetőt kérdezték a Könnyű közmű programról. Kiemelte: a közműszolgáltatók nem tartják be a rendeleteket, ezért a kormány tervezi, hogy szankciókat vezet be, ha a hálózatokra való rácsatlakozást a szolgáltatók drágítják vagy megnehezítik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×