eur:
394.05
usd:
365.66
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

70 évesen is dolgozni kell majd – lapszemle

Szabadulhat az előzetes letartóztatásból Czeglédy Csaba – írja a Magyar Idők. A Világgazdaság szerint jelentősen megnövelt kínálattal várják a nyári szezonban utazni vágyókat az utazási irodák. A Honvédelmi Minisztérium két használt üzleti repülőgép beszerzésére készül – értesült a Magyar Nemzet. A Portfolio magyarországi hitelkatasztrófáról ír. Sok országban fog emelkedni a nyugdíjkorhatár az elkövetkezendő években – állítja a Pénzcentrum. A Világgazdaság szerint az idén drágulnak a nyersanyagok.

A Magyar Idők azt írja: szabadulhat az előzetes letartóztatásából Czeglédy Csaba, az MSZP tagja, aki ellen 6,3 milliárd forintos költségvetési csalás gyanúja miatt folyik nyomozás, amennyiben ma délutánig nem érkezik fellebbezés a Nemzeti Választási Bizottság döntése ellen. Az ügyvéd a parlamenti választáson független képviselőjelöltként indul, ezért mentelmi jog illeti meg, de a legfőbb ügyész kezdeményezheti majd a védettség felfüggesztését és ismételt előzetes letartóztatását.

A Világgazdaság arról számol be, hogy jelentősen megnövelt kínálattal várják a nyári szezonban utazni vágyókat a hazai utazási irodák, sok szervező megduplázta a magyar utasokra váró szálláshelyek számát. A célországok között szerepel Egyiptom, Tunézia, Törökország, Izrael, Amerika, Kína és Bulgária is.

A Magyar Nemzet úgy értesült: a Honvédelmi Minisztérium két használt üzleti repülőgép beszerzésére készül. Bár a típus alapfeladata legfeljebb 16 VIP-utas interkontinentális távolságra (vagyis akár 11 ezer kilométerre) történő szállítása, a Magyar Nemzet forrásai szerint inkább „futár- és felderítőgépekről”, de mindenképpen többfunkciós eszközökről van szó.

A Portfolio magyarországi hitelkatasztrófáról ír. A lap emlékeztet arra, hogy a történelmi csúcs óta a harmadára csökkent a magyar lakosság 90 napon túl nem törlesztett banki hiteltartozása, de ennek a portál becslése szerint csak 15 százaléka köszönhető annak, hogy törlesztett a lakosság. Viszont 40 százaléknyi tartozás a követeléskezelőknél él tovább, és öt év alatt 47 ezer család vesztette el lakástulajdonát.

A Pénzcentrum szerint sok országban fog emelkedni a nyugdíjkorhatár az elkövetkezendő években. A folyamat összhangban van a várható élettartam emelkedésével, illetve ennek segítségével válhat anyagilag fenntarthatóvá a nyugdíjrendszer. A jelenlegi helyzet szerint még 70 évesen is dolgozni kell majd – írja a Pénzcentrum.

A Világgazdaság arról számol be, hogy az idei évet a nyersanyagok drágulása jellemzi majd, mivel emelkednek az inflációs várakozások. A lap szerint kiugróan teljesíthetnek az ipari fémek, amelyek áremelkedését a járműipar és az elektronika is támogatja.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×