eur:
394.33
usd:
370.58
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Még súlyosabb csalással vádolják Czeglédy Csabát – lapszemle

Az adóhatóság költségvetési csalással gyanúsítja Czeglédy Csabát – írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzet a szlovák autóipar munkaerőhiányáról ír. A Világgazdaság szerint kiemelkedő mértékben nőtt a személygépkocsi-kereslet az unióban. Ma kaphatja meg idei első bizonyítványát Magyarország – írja a Portfolio. A napi.hu szerint zökkenőmentesen sikerült a budapesti taxiállomány cseréje. A Világgazdaság azt írja, a tavalyinál visszafogottabb ütemű növekedést várnak a lakossági hitelpiacon a bankok.

Újabb, hozzá köthető iskolaszövetkezeteken keresztül elkövetett költségvetési csalással gyanúsította meg az adóhatóság tegnap Czeglédy Csabát – tudta meg a Magyar Idők. A folyamatban lévő nyomozás adatai szerint az MSZP előzetes letartóztatásban lévő politikusa vezette bűnszervezet ügyében az elkövetési érték az eddigi hárommilliárd forint helyett több mint ötmilliárd lehet.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a szlovák autóiparban annyira elhatalmasodott a munkaerőhiány, hogy kénytelenek külföldi, többek közt magyar munkásokkal betölteni az álláshelyeket. A helyzetet nehezíti, hogy az év második felében megkezdődik a termelés a nyitrai Jaguár Land Rover-autógyárban is, ahová vadásszák az embereket. A lap annak is utánajárt, mennyivel kereshetnek többet ott, mint magyarországi gyáraknál.

Kiemelkedő mértékben, több mint 7 százalékkal nőtt a kereslet a személygépkocsikra 2018 januárjában az Európai Unióban éves összevetésben – olvasható a Világgazdaságban. Januárban több mint 1,2 millió új autót regisztráltak a régióban – azonban míg a nagyobb piacokat a növekedés jellemezte, az Egyesült Királyságban 6,3 százalékos visszaesést könyvelhettek el.

Ma kaphatja meg idei első bizonyítványát Magyarország, miután a Standard & Poor's a hét végén megkezdi a felülvizsgálati sorozatot a nagy hitelminősítők közül – írja a Portfolio. A netes gazdasági lap úgy véli: jók a kilátások, így az év második felében felminősíthetik az országot. A másik két hitelminősítő közül a Fitch részéről várható idén ugyancsak felminősítés, míg a Moody's kilátást javíthat.

A napi.hu szerint zökkenőmentesen sikerült a budapesti taxiállomány cseréje, bár januárban kicsivel több jogsértést tártak fel a Budapesti Közlekedési Központ szakemberei, mint korábban. Az Euro 4 és annál rosszabb környezetvédelmi besorolású autók kitiltása után mintegy 400 autóval lett kevesebb januárban, mint decemberben.

A tavalyinál visszafogottabb ütemű, de mindenképpen kétszámjegyű növekedést várnak a lakossági hitelpiacon a bankok, mivel számos tényező segíti a kihelyezések további emelkedését – derül ki a piaci szereplők Világgazdaságnak adott nyilatkozataiból. A várakozások szerint továbbra is a lakáscélú hitelek és a személyi kölcsönök uralhatják a piacot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Izrael megtámadta Iránt - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Péntekre virradóra megtörtént Izrael válaszcsapása Irán ellen, ennek hatására komoly esést láthattunk az Ázsiai piacokon, és kilőttek a nemesfémek, valamint az olaj is. Ezt követően az európai és amerikai tőzsdéken ugyan a kezdeti aggodalmakat követően nagyobb esés volt várható, a nyitásra azonban jelentősen javult a hangulat. Alapvetően az egész héten rossz hangulat uralkodik a világ tőzsdéin, az izraeli válaszcsapást már beárazták egy bizonyos mértékig a piacok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×