eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Medián: jelzés érkezett az elégedetlenségről

Medián: jelzés érkezett az elégedetlenségről

Befagyott a pártok támogatottsága az elmúlt hónapban - derült ki a Medián a legutóbbi közvélemény-kutatásából. Hann Endre ügyvezető igazgató az InfoRádióban hozzátette, csak az ellenzéki pártok elutasítottsága nőtt.

Rendkívüli, ami októberben és novemberben történt – jelentette ki Hann Endre

„Jóformán semmi.

Egy hónap alatt maximum egy százalékpontnyi változás történt, ami a statisztika törvényszerűségei alapján nem lehet változásnak nevezni. A Fidesz népszerűsége csökkent a teljes népesség körében egy százalékponttal. Teljesen befagyott a helyzet:

  • a Fidesz 39,
  • a Jobbik 11,
  • az MSZP 7,
  • a DK 5,
  • az LMP 4 százalékon áll,

az összes többi párt egyszázalékos.”

Hann Endre az okokról szólva kifejtette, sok találgatás van arról, hogy kinek mi használ és mi árt. A Medián ügyvezető igazgatója érdekesnek nevezte, hogy úgy tűnik, az erőtényezők kioltják egymást. Hozzátette, hogy ugyanakkor a szavazási szándék négy százalékponttal 56 százalékra nőtt az előző hónaphoz képest. Hann Endre hangsúlyozta, a közhangulatot legjobban kifejező mutató, az ellenzéki pártok elutasítottsága azonban jelentősen nőtt.

„Ennek nincs közvetlen előrejelzési értéke a választásokra, hiszen egy párt határozott támogatói körén túl majdnem mindegy, hányan utasítják el. Azt kérdeztük, melyik pártokra biztosan nem szavaznának. Egyedül a Fidesz elutasítottsága maradt változatlan, az ellenzéki pártoké egyenként és együtt is 3-4-5 százalékkal nőtt.”

A választók tehát finoman kifejezték, elégedetlenek az ellenzék teljesítményével – tette hozzá a közvélemény-kutató cég ügyvezető igazgatója.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×