eur:
394.24
usd:
369.36
bux:
65212.36
2024. április 19. péntek Emma

Krónikus a gyógyszerhiány - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormányzati pályázati portál adatai alapján a nemzeti kukaholdingként ismert társaság nyert egymilliárd forint brüsszeli pénzt, amely az alapvető feladatait sem képes ellátni megalapítása óta. Több pénzt szánunk halra idén – közli a Magyar Idők.

Krónikus baj lett a gyógyszerhiány, egyre több gyógyszer hiányzik a magyar piacról hosszabb-rövidebb ideig - írja a Népszava. A lap szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet hiánylistáján idén 190 készítmény több száz kiszerelése szerepelt, köztük olykor olyan "életmentő" vakcina is, mint az agyhártyagyulladás elleni, illetve a tetanuszoltás.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a kormányzati pályázati portál adatai alapján a nemzeti kukaholdingként ismert társaság – az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. - nyert egymilliárd forint brüsszeli pénzt, amely az alapvető feladatait sem képes ellátni megalapítása óta. A monopolhelyzetbe hozott állami cég nem is feladatai ellátására, hanem társadalmi szemléletformálás címén kapja a csillagászati uniós összeget.

A Magyar Idők szerint a kórházak és a beszállítók képviselői már szeptember végére elkészítették azokat a javaslatokat, amelyek segítenének, hogy a jelenleginél gördülékenyebben és szabályszerűbben szerezhessék be a rendszeresen használt műszereket, eszközöket, vegyszereket. Az érintettek azt remélik, a szakállamtitkárságnál hamarosan felállhat a jogszabályi változtatásokat előkészítő munkacsoport.

Több pénzt szánunk halra idén – közli a Magyar Idők. A lap hozzáteszi: míg korábban a ponty volt az igazi sláger karácsonykor, a fizetőképes kereslet erősödésével egyre többen választják a drágább növényevő, illetve ragadozó halakat, így a harcsát, a süllőt vagy akár a pisztrángot.

A Magyar Nemzet szerint nem kapkodnak a fejlesztési bank kamatmentes, energiatakarékossági beruházásokra igényelhető, tehát lakásfelújítási hiteléért, sok család számára ugyanis egyáltalán nem jelent megoldást az utólagos finanszírozásra épülő állami kölcsön. Néhányaknak már az kedvét szegi, hogy a források megszerzése továbbra is túlzottan sok adminisztrációval jár.

Átlagos mennyiségű, 300 ezer mázsányi szőlőt szüretelhettek idén a Tokaj-hegyaljai borvidéken, ám minőségében az egyik legkiemelkedőbb lehet a 2017-es évjárat - olvasható a Világgazdaságban. A lapnak a hegyközségi tanács alelnöke elmondta: az idei évjárat különlegessége, hogy a pezsgőalapanyagtól az aszúszemekig minden szőlő kiváló minőségben kerülhetett a borvidék pincéibe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×