eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kövér László: jaj az országnak, ha egy ilyen béna ellenzék kerül kormányra

Kövér László: jaj az országnak, ha egy ilyen béna ellenzék kerül kormányra

Kövér László szerint a Fidesz támogatóinak nem szabad vakon hinniük a közvélemény-kutatási adatoknak, manipuláció is lehet bennük.

"Béna" az ellenzék

Kövér László szerint most dől csak el, hogy milyen hatása lesz a Jobbikra az Állami Számvevőszék megállapítása. Az ÁSZ jelentéstervezete alapján az ellenzéki párt csaknem 332 millió forint tiltott támogatást fogadott el az idei első félévben.

„Vannak, akik azt mondják, hogy egy egyébként morálisan szétesett pártot most a külső nyomás összetömöríti. Meglátjuk, hogy összehozza-e a Jobbik szétesőben lévő táborát vagy éppen az ellenkező hatást fejti ki. Maradjunk annyiban, hogy »bénák«, - ahogy a miniszterelnök fogalmazott egyszer a parlamenti patkóban az azonnali kérdések órájában - ha nem képesek a törvényeket betartva gazdálkodni és a saját cselekedeteik konzekvenciáit előre kiszámolni. Megjegyzem, politikai ügyekben ezt már láttuk a Jobbiktől, vagyis nem nagyon voltak képesek eddig sem a cselekedeteik, mondjuk az Alaptörvény módosításától való távolmaradásuk politikai következményét előre kiszámolni. Annak, amit most néppártosodás címén csinálnak, azaz, hogy a baloldali választóknak kezdenek udvarolni, a politikai következményeit rajtuk kívül mindenki látta előre, biztosan nem tesz jót a Jobbik szavazóbázisának. Kormánypárti politikusoknak az, hogy az ellenzék ilyen béna és szétesett, az rövidtávon előnyös, de hosszútávon nem jó, mert még egy ilyen ellenzék is kormányra kerülhet egy történelmi véletlen okán, és

akkor jaj az országnak.”

A Fidesz alapítója a valós trend mellett szándékos manipulációt is lát abban, hogy a közvélemény-kutatások szerint tovább nőtt a kormánypárt eddig is óriási előnye.

„Ne tévedjenek el a felmérések számait látva, mert az összes közvélemény-kutató cég abban versenyez ebben a pillanatban, hogy melyik tud nagyobb előnyt kihozni a Fidesz javára. Biztos vagyok abban, hogy vannak valóságos tendenciák, vannak olyan politikai hátsó szándékok is, hogy ha túlmérjük a Fideszt, akkor a választási kampány elején, a jövő év elején könnyebben el lehet adni egy negatív tendenciát, csökken a Fidesz támogatottsága, akkor kicsit visszaigazítják a számokat a realitásokhoz, hogy mire a választásokhoz érünk, hitelesek legyünk.”

Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában megjegyezte, hogy nemcsak a hazai, hanem

az egész európai baloldal csődközeli állapotban van.

A Fidesz alapítója arról is beszélt, hogy a Fidesz egyéni választókerületi jelöltjeinek listáját a január 16-i választmányi ülésen fogadhatják el, sok meglepetés azonban nem lesz, ahogy a később kialakuló országos listán sem. A házelnök a tavaszi parlamenti választáson is számít az ellenzéki pártok technikai koalíciójára.

"Meg kell állítani a tömeges migrációt!"

Kövér László kifejtette, hogy a tömeges illegális migráció miatt évszázadok óta nem látott kihívás érte Európát.

„Értem azokat az ellenzéki meg az ahhoz kötődő tollforgatói okfejtéseket, amelyek arról szólnak, hogy ha nem lenne a migrációs krízis, azt ki kéne találni a Fidesz szempontjából. Nem átallják azt leírni, hogy nincs ilyen probléma, csak a Fidesz kreálja. Valójában azonban nemcsak Magyarországot, hanem egész Európát olyan kihívás érte, mint a történelme során már nagyon régen, talán az oszmán hódítás volt ehhez fogható. Demográfiai viszonyainkat, folyamatainkat is rávetítve az a jövő bontakozik ki a nem túl távoli időben, hogy

Európa megszűnik európai Európának lenni,

pusztán egy földrajzi jelölés marad, amin teljesen másfajta kultúrájú népesség fog élni. Mindegy, hogy milyen vallási háttérrel és kultúrával, de nem a keresztény erkölcsi alapokon fölépülő társadalmak lesznek itt hamarosan, ha nem lépünk közbe. Az első lépés ebben, hogy le kell állítani azt a tömeges migrációt, ami magától nem fog leállni. Különböző nemzetközi szervezetek – NATO, ENSZ – adatai szerint több tízmillió ember hagyta el a szülőföldjét Ázsiában, Afrikában és indult meg a számára ígéret földje felé. Ne hagyjuk ki a számításból a tömegkommunikáció viharos fejlődését, ma már ott van a világ a tenyerükben, ott van a cél, és van, aki annak koordinátáit is leírja nekik, hogy merre kell menniük.”

Az Országgyűlés fideszes elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy itthon a parlamenti munka az előző ciklushoz képest már nem erőltetett, a 2010-ben kezdett nagy átalakulás már a mostani négyéves időszak közepére lezárult, a korai költségvetés gyakorlata szerinte bevált, és a pártok sokszor figyelemfelkeltésre használják az üléseket.

„Nyilvános politikai viták egyfajta színpadául használják már csak a parlamentet, kevésbé izgalmasak azok az egyébként nagyon fontos viták, amelyek egy törvényjavaslat körül folyhatnának, hanem néha különböző performance-okat, egyenesen bohóckodásokat követnek el annak érdekében, hogy átlépjék a nyilvánosság ingerküszöbét, felhívják magukra a figyelmet, függetlenül attól, hogy annak, amit állítanak van-e köze a valósághoz.”

Kövér László jelezte, hogy a február elején kezdődő tavaszi ülésszak nagyon rövid lesz, nagy jelentőségű tervezet pedig valószínűleg már nem kerül majd a képviselők elé.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×