eur:
393.5
usd:
366.87
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Teszt: egy nagy gond volt a kávéfőzőkkel

Teszt: egy nagy gond volt a kávéfőzőkkel

14 különböző márkájú, összesen 48 kávéfőzőt tesztelt laboratóriumban a Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi fogyasztóvédelmi szervezetekkel együtt. Ízszakértők is részt vettek a vizsgálatokban.

A tesztelt készülékek közül 10 automata, 15 manuális és 23 kapszulás készülék. Vizsgálták többek között az elkészült kávé hőmérsékletét, az eszpresszó ízét és a tejhab minőségét, az elkészítés idejét, a használat egyszerűségét és az energiafogyasztást.

A vizsgált termékek széles árkategóriában mozognak: pár tízezer forinttól 300 ezer forintig terjed a készülékek ára – mondta az InfoRádiónak Andacs Noémi, a Tudatos Vásárlók Egyesületének munkatársa. Összességében elégedettek voltak a vizsgált kávéfőzőkkel. Nem volt kirívóan rosszul teljesítő berendezés – tette hozzá a szakértő.

A termékek fele 75 százalék felett szerepelt, a rosszabb pontszámok leginkább az íztesztelők értékelésének eredménye. Egy átlagos felhasználónak ez valószínűleg nem jelent nagy különbséget – hangsúlyozta.

Az eszpresszók ízénél voltak rossz tapasztalatok, az íztesztelők szerint ugyanis nem készítenek igazán finom kávét ezek a készülékek. A termékeket 0-5-ig lehetett pontozni, ennél a szempontnál mindössze két készülék kapott 4 pontot.

Andacs Noémi kiemelte, hogy nem ár vagy márka alapján érdemes dönteni, ugyanis a legjobbak között is szerepeltek olcsóbb termékek. A teszt legdrágább készüléke pedig viszonylag gyenge helyezést ért el. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×