eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Felhőkarcoló Budapesten - előállt bizonyítékaival a Mol

Felhőkarcoló Budapesten - előállt bizonyítékaival a Mol

A világörökségi látkép miatt aggódó magyarokat igyekszik megnyugtatni a Mol a cég új székhelyeként a Kopaszi-gáton épülő toronyházzal kapcsolatban.

Fotókat készítettek a Duna-part több pontjáról, és ezekre rárajzolták, hogy nézne ki a toronyház látványa. A Mol Campus alapkövét a tervek szerint jövőre teszik le, az építkezést pedig legkésőbb 2021-ben fejezik be.

  • Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a MOL 120 méteres budai toronyháza tájseb lesz, de a kormány nem tudja megakadályozni a felépítését, mert az engedélyezés az önkormányzat hatásköre. Részletek itt.
  • Schneller Istvánt, Budapest volt főépítészét is idéztük a fenti cikkben, az ő véleménye szerint a beruházást erőből nyomták át a fővároson, és közben nem vették figyelembe a szerkezeti és városképi adottságokat.
  • A toronyház tervezője, a londoni Fosters and Partners stúdióvezetője, Nigel Dancey azzal védte meg a beruházást, hogy nem hágtak át semmilyen szabályozást, és ők építészek, nem pedig várostervezők. Márpedig az utóbbiakon múlik, hol engednek magasházat és hol nem.
  • A kerület főépítésze korábban azt mondta, hogy a hazai szabályozások miatt egy még magasabb, 150 méteres felhőkarcoló mutatna igazán jól.

Az új székház két egységet foglal magába, egy toronyépületet, amelynek magassága 120 méter, és egy úgynevezett alacsonyabb pódium épületet, amelynek magassága 30 méter lesz. A székházban mintegy 2500 munkahelyet alakítanak ki, a fejlesztési terület bruttó mintegy 83 ezer négyzetméter, az irodák összterülete pedig mintegy 54 ezer négyzetméter lesz.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×