eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Gyurcsány Ferenc: nem lesz közös miniszterelnök-jelölt

Gyurcsány Ferenc: nem lesz közös miniszterelnök-jelölt

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nem lesz a baloldali együttműködésben közös miniszterelnök-jelölt. A politikus koordinált jelöltállításban gondolkodik az egyéni körzetekben, és külön pártlistákat szorgalmaz.

„Minden pártnál az a döntés született meg, ami egyébként a legjobb döntés, hogy valamennyi egyéni választókerületben csak egy demokratikus ellenzéki jelölt indul, ez alól csak az LMP és a Momentum jelent kivételt. Ezzel kifejezzük, hogy közösek vagyunk az Orbán Viktor elleni küzdelemben, de választékot biztosítunk a külön-külön pártlistákon” - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gyurcsány Ferenc.

A Demokratikus Koalíció elnöke ugyanakkor kiemelte: a baloldali pártoknak nem lesz közös miniszterelnök-jelöltjük.

Gyurcsány Ferenc emlékeztetett arra, hogy augusztus végén pártja elnökségének többsége listavezetőnek javasolta őt, csak 3-4-en mondták azt, hogy legyen kormányfőjelölt.

„Politikai értelemben egyiknek sincs túl sok értelme, mert világos, hogy kik vezetik a táborokat.

Ez inkább játék a szavakkal”

- vélekedett.

A volt kormányfő szerint fontosabb, hogy mutassák meg a lényeges különbségeket az ellenzéki pártok között, mert ez több szavazót vonz és tiszta helyzetet teremt.

„Amelyik párt a legtöbb támogatást hozza a listáján, és a demokratikus ellenzék többséget szerez, az jelöli majd a miniszterelnököt” - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×