eur:
393.72
usd:
369.32
bux:
65634.31
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Újabb helyen lett fizetős a parkolás

Újabb helyen lett fizetős a parkolás

A már meglévő parkoló átépítésével megújult és kibővült az Örs vezér terén a P+R parkoló.

A munkálatok során az Örs vezér tere déli oldalán, a Fehér út mellett található autóbusz-végállomás mögötti, már meglévő P+R parkoló, valamint az attól déli irányban elhelyezkedő - korábban kihasználatlan -, terület beépítésével egy új, korszerű, 265 férőhelyes P+R parkolót alakítottak ki. A fejlesztés eredményeként 104-ről 265-re nőtt a parkolóhelyek száma - sorolta a részleteket a Főpolgármesteri Hivatal közleménye. Hozzátették: ültettek fákat, szilárd burkolatot adtak a parkolónak, megújult a közvilágítás, van bicikliparkoló. A területet kamerarendszer felügyeli.

A megújult Örs vezér tere P+R parkolót ezentúl díjfizetés ellenében lehet majd igénybe venni:

reggel 6 és este 22 óra között alkalmanként egy vonaljegy áráért, 22 és 6 óra között pedig megkezdett óránként 105 forintért lehet majd parkolni.

Zuglóban több helyen is fizetős lett a parkolás, van, ahol csillagászati összegeket kérnek el egy óráért.

Újabb helyen lett fizetős a parkolás

A kerület parkolási rendjét bemutató oldal szerint öt parkolási övezet létesült eltérő díjtételekkel.

  • Az Állatkerti körút és a Gundel Károly út a legszigorúbb, itt az év minden napján fizetős a parkolás 8-18 óra között, 525 forint óránként.
  • Szintén sokat kell fizetni az Ajtósi Dürer sor és Hermina út Városligetet körülhatároló szakaszán, ahol óránként 440 forintért lehet megállni.
  • A legolcsóbb az Örs vezér tere környéki parkolás 175 forint/óra díjért.

Fizetni kell tehát a Városligetben például az Állatkertbe vagy a Fővárosi Nagycirkuszba autóval érkezőknek is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Májusban kiderül, mennyire állnak készen a magyar cégek az AI használatára

Aki a digitális világban versenyképes vállalatot akar vezetni és felelősen gondolkodik, annak nem lehet kérdés, hogy meg kell teremteni az üzlet, a technológia és a jog közös nyelvét, egyszerűen kötelezővé vált, hogy ezek a területek tudjanak kommunikálni egymással. Mára annyira együtt mozognak és egymásra vannak utalva, hogy külön-külön lassan értelmezni sem lehet őket. A Digital Compliance by Design & Legaltech Konferencián 2024. május 8-án kiderül, hogy a hazai vállalatok mennyire mondhatók naprakésznek, kihasználják-e az innováció és azon belül is az MI lehetőségeit a vállalati versenyképesség növelése érdekében, és mit kell a vállalatvezetőknek a jogból és a technológiából esszenciálisan megérteniük ahhoz, hogy a tevékenységük jogszabálykövető módon történjen.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×