INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 10. hétfő
Lőrinc

távfűtés

főtáv

budapest

hideg

Van, ahol korábban kezdik a fűtést

InfoRádió / MTI

Budapesten 1250 távfűtéses épületben kérték a szeptemberi hűvös idő miatt eddig, hogy a Főtáv Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. az üzemviteli megállapodásban szereplő időpontnál korábban indítsa el a fűtést, a társaság által ellátott mintegy 3000 lakóépületnek ez több mint harmada.

A Főtáv szerdán közölte, a távfűtéses budapesti épületek döntő többségével van üzemviteli megállapodásuk, az abban foglaltak szerint indítják be a szolgáltatást, de ettől írásos eseti megrendeléssel eltérhet az épület megbízottja.

Az idén az előző évhez képest több olyan épület van, ahol a megállapodásban szereplő dátumhoz képest korábban kérték a fűtés elindítását.

A korábbi bekapcsolást megrendelőkkel együtt már összesen mintegy 2800 távfűtéses épületben van fűtés a fővárosban, ami 190 ezer lakást jelent a Főtáv által ellátott 240 ezerből.

A társaság tájékoztatása szerint csak kevés, körülbelül 280 épülettel nincs érvényben üzemviteli megállapodása a Főtávnak. Ezekben a jogszabályban szereplő dátummal, szeptember 15-én indítják a fűtést, de az épület megbízottja itt is küldhet eseti rendelkezést, amelyben kérheti a későbbi indítást.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közölte: Magyarországon 95 településen mintegy 650 ezer távfűtéses lakás van, 89 távhőszolgáltató és 64 önálló távhőtermelő működik.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018