eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Váratlan fordulat a plakátháborúban

A Pest Megyei Kormányhivatal közlése szerint több más megyei kormányhivatalhoz hasonlóan elrendelte a tiltott pártfinanszírozás tilalmába ütköző, jogsértő módon kihelyezett plakátok eltávolítását. A Publimont bírósághoz fordul.

A tájékoztatás szerint a kormányhivatalok a jogszabályban előírt feladatukat végzik, amikor a Publimont és a Mahír, vagyis Simicska Lajos cégeinek felületeiről eltávolítják a plakátokat, ezek a cégek ugyanis nem tettek eleget adatszolgáltatási kötelezettségüknek, nem szolgáltattak adatokat. Nem jelentették be listaárukat valamint szerződésüket sem küldték meg, így a kormányhivataloknak két napon belül el kellett rendelni a reklámok eltávolítását – tette hozzá a Pest Megyei Kormányhivatal.

A rendőrség a kormányhivatal kérésére biztosítja a helyszínt,

és azt, hogy ne akadályozzák meg illetéktelenek a munkavégzést.

A Publimont tanácsadója, Puskár Anett a hvg.hu-nak azt mondta: a cég olyan határozatokat kapott a kormányhivataloktól, amelyekben az áll, hogy a magánmegrendelő társadalmi célú üzenete „nagyobbrészt azonos” a Jobbik korábbi plakátkampányával, a plakátjait jogellenesen Jobbik-plakátokká minősítik, eltávolításukról pedig 2 napon belül a rendőrség közreműködésével gondoskodnak. A határozatokban az áll, hogy „közléssel jogerős”, vagyis nincs helye a fellebbezésnek. Amennyiben a jogsértő határozatokat nem vonják vissza a cég bírósághoz fordul és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz – tette hozzá Puskár Anett.

A nyáron elfogadott plakáttörvényt kicselezve a Jobbik múlt héten 1100 plakáthelyet és egyéb reklámeszközt vásárolt, amelyeken immár sajátjaként – tehát a törvényt kikerülve – hirdethetett.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×