INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

jobbik

plakát

simicska lajos

fidesz

hollik istván

Újabb trükkös fordulat a plakátháborúban

Újabb trükkös fordulat a plakátháborúban

Infostart

Kicselezte a Jobbik a plakáttörvényt, hogy olyan áron rakhassa ki az új hirdetéseit, amilyenen akarja. A Fidesz szerint ez korrupció, ezért a kormánypárt feljelentést tesz.

Az Országgyűlés kormánypárti többsége a nyáron fogadta el azt a törvényt, amely szerint a pártok csak tavalyi listaáron vásárolhatnak plakáthelyeket, tehát nem vehetnek igénybe kedvezményeket. A Fidesz-KDNP ezzel a Jobbik kampányának akart keresztbe tenni,

az ellenzéki párt azonban kicselezte a jogszabályt. 

"Nem béreljük a felületeket, hanem megvásároltuk magukat a reklámeszközöket, és arra használjuk őket, hogy az üzeneteinket el tudjuk juttatni a választókhoz" - mondta Jakab Péter, a párt szóvivője.

A Jobbik 1100 plakáthely tulajdonjogát szerezte meg így, a pártnak folyósított állami támogatásból. Az új plakátjain azt ígéri, hogy a kivándorlást béremeléssel, a bevándorlást határőrséggel, kerítéssel és a letelepedési kötvény megszüntetésével, a korrupciót pedig józan ésszel és tiszta kézzel fogja megszüntetni.

A kormányoldal azonban tudni véli, hogy ki áll a háttérben. 

"Simicska Lajosnak van egy plakátcége, most az abban lévő plakáthelyeket szépen átjátszották a Jobbiknak. Mi ez, ha nem korrupció?" - mondta Hollik István kormánypárti képviselő, és azt is közölte:

a Fidesz feljelentést tesz az ügyben. 

Időközben nemcsak a Jobbik plakátjai jelentek meg az utcán, hanem olyanok is, amelyek gengszterként tüntetik fel Orbán Viktort, Mészáros Lőrincet, Habony Árpádot és Rogán Antalt. Ezeket a hirdetéseket, ahogy a korábbiakat is, amelyek a Jobbik béruniós kezdeményezését népszerűsítették, a párt szerint nem a Jobbik rakatta ki, hanem egy ismeretlen magánszemély. Az ár üzleti titok. 

Kapcsolódó hang

Újabb trükkös fordulat a plakátháborúban
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018