eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nézőpont: nincs kormányváltó hangulat

Nézőpont: nincs kormányváltó hangulat

A teljes felnőtt népesség körében 48 százalék, a választási részvételüket biztosra ígérők körében pedig 57 százalék nem szeretné, ha megbukna 2018-ban a jelenlegi kormány – derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából.

A felmérés alapján a teljes felnőtt népesség 48 százaléka nem szeretné, ha megbukna 2018-ban a jelenlegi kormány, ezzel szemben mindössze 35 százalék szeretne kormánybukást. Érdekesség, hogy az ellenzéki szimpatizánsok átlagosan 14 százaléka sem szeretne kormánybukást.

A kormánybukást nem preferálók aránya a baloldali (MSZP, DK, Együtt, Párbeszéd, Liberálisok) táboron belül 20, a Jobbik-táboron belül 17, a Momentum szimpatizánsai körében 15, míg az LMP-szimpatizánsok körében 4 százalék. Az ismeretlen pártpreferenciával bírók 28 százaléka szintén nem szeretné, ha megbukna a kormány.

A választási részvételüket biztosra ígérők körében még kevesebben vannak azok, akik kormánybukást szeretnének. A biztos szavazók körében tíz megkérdezettből közel hat (57 százalék) nem szeretne kormánybukást, ezt csupán harmaduk (34 százalék) támogatná.

A Závecz Research csütörtökön publikált mérése szerint az emberek 40 százaléka úgy vélekedik, hogy 2018-ban leváltható a Fidesz, míg csaknem ennyien, 37 százaléknyian azt feltételezik, hogy ennek nincsen esélye.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Háborús eszkaláció, egyelőre szóban

Mégis mi a csuda ütött Emmanuel Macronba? A francia államfő Ukrajnába csapatok küldését belengető mondatai után a fél világ, és egész Franciaország, ezt találgatta. Bármi is volt mögötte, Putyin elnök rögvest jelezte: Moszkva – a maga atomhatalom mivoltában – áll elébe. Mire Macron válasza sem késett: Párizs cseppet sem fél, neki is méretes atomarzenál áll a rendelkezésére. Diplomáciai körökben rég volt példa ennél kevésbé épületes, és főleg ennél veszélyesebb eszmecserére. Ami kérdések tömegét veti fel: mi motiválja Macront, ki miként reagál a nyugati szövetségben, mit szól az egészhez az Egyesült Államok? És leginkább: vajon immár tényleg közvetlen hadviselő féllé válhat-e a NATO?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 09:47
×
×
×
×