eur:
393.95
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Nagy-Britanniában kritikus szintre emelték a terrorkészültség szintjét a londoni merénylet után - nap hírei

Továbbra is szükségesnek tartja a magyar határ védelmében két éve hozott intézkedéseket a kormányszóvivő. A szocialista Szanyi Tibor szerint a jövő tavaszi választásra összeállhat a kormányváltó többségi akarat.

Nagy-Britanniában a legmagasabb, kritikus szintre emelték a terrorkészültség szintjét a hatóságok. Theresa May miniszterelnök közölte: az elhárító szolgálatok megítélése szerint nem lehet kizárni, hogy a londoni metróban péntek reggel elkövetett terrorcselekményt rövid időn belül újabb támadás követheti. A robbantásban 22 ember sebesült meg könnyebben. A magyar külügyi szolgálatnak nincs tudomása magyar érintettről.

Továbbra is szükség van a magyar határ védelmében két éve hozott intézkedésekre – jelentette ki Röszkén Kovács Zoltán kormányszóvivő. Molnár Zsolt, a parlament Nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke hangsúlyozta: semmi nem indokolja, hogy a kormány az egész országra fenntartsa a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet.

A Fidesz-KDNP-frakció arra kérte a kormányt, hogy teremtsen további lehetőségeket a nőknek a nem hagyományos foglalkoztatási formák igénybevételére. Kósa Lajos a képviselőcsoportok velencei ülésén példaként az otthoni munkavégzést, a részmunkaidőt, a munkaerő-kölcsönzést említette.

Az MSZP európai parlamenti képviselője szerint a jövő tavaszi parlamenti választásra összeállhat az a többségi akarat, amely le tudja váltani a jelenlegi kormányt. Szanyi Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában kijelentette: a kabinet kommunikációjával szemben egyre többen élnek az országban egyre rosszabb körülmények között, emellett sok magyar külföldön próbál boldogulni. A szocialista politikus kizártnak nevezett bármiféle együttműködést a Jobbikkal.

Gyurcsány Ferenc csak akkor indulna el egyéniben is a jövő évi választáson, ha az országos listán is szerepelne. Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke a párt belső szavazásának végeredményét ismertetve elmondta: a DK tagjai támogatják, hogy a szervezet ne kössön megállapodást más pártokkal közös választási listáról, ha azon nem szerepelhet Gyurcsány Ferenc. A szavazók azzal is egyetértettek, hogy a baloldali ellenzéki pártok mind a 106 egyéni körzetben egy közös jelöltet indítsanak.

A devizahitelesek problémájának megoldása érdekében vitanapot kezdeményez a Lehet Más a Politika Szabó Tímeával, a Párbeszéd Magyarországért társelnökével közösen. Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje elmondta: a vitanapon egy javaslatcsomagot is bemutatnának a devizahitelesek helyzetének megoldására.

A magyarok több mint fele ugyanazon a településen lakik, ahol született. A lakóhely állandósága inkább a községek lakóira jellemző, mint a városiakra - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal tavaly ősszel végzett kis népszámlálásának adataiból. A mikrocenzus eredményei szerint az idősek aránya tovább nőtt a társadalomban, miközben a 2011-es népszámlálás óta a gyermekek száma 26 ezerrel csökkent.

Ukrajna kikéri az Európa Tanács véleményét a nagy felháborodást kiváltó új oktatási törvényről. Az ukrán oktatási miniszter azután beszélt erről, hogy a külügyi és az oktatási tárca tisztségviselői tájékoztatást adtak a jogszabályról európai uniós országok, köztük Magyarország kijevi nagykövetének.

Az európai politikai pártok finanszírozásának átláthatóbbá tételét javasolja az Európai Bizottság - közölte Frans Timmermans, a testület alelnöke. A nemzeti pártoknak egyebek mellett előírnák, hogy a honlapjukon egyértelműen tüntessék fel annak az európai pártnak a logóját és politikai programját, amelynek tagjai.

Eddig 15 tojáspiaci cég kapta meg a fipronilmentes minősítést a hatóságtól. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal olyan vállalatoknak állítja ki a vizsgálati jegyzőkönyvet, amelyek nyilatkoztak arról, hogy nem használnak az európai tojásszennyezéseket okozó vegyianyagot tartalmazó rovarirtó szereket, illetve alapanyagokat.

Átlagos mennyiségű és kiemelkedő minőségű bortermés várható az idei szezonban. A kiemelt borászati feladatokért felelős miniszteri biztos elmondta: az idei seprős újbor mennyisége nem haladja meg 3 millió hektolitert. Kiss Eliza hozzátette: a tavaszi fagy, majd a jégkár és az aszály a szőlőtermés mennyiségét befolyásolta, a minőségét azonban nem.

Veszélybe kerülhet a karácsonyi szezon a kereskedelemben a munkaerőhiány miatt - mondta az InfoRádiónak Palkovics Imre, a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára úgy reagált, hogy évek óta legalább 6 ezer munkavállaló hiányzik a kereskedelemben, ez azonban kezelhető.

20 évig tartó missziója után megsemmisült a Cassini űrszonda. Az amerikai és az európai űrügynökség közös eszköze a Szaturnusz légkörében fejezte be küldetését, meteorként felizzott és darabjaira hullott.

Címlapról ajánljuk
Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Elfogyott a lendület a tőzsdéken

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×