eur:
390.26
usd:
364.24
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Életveszély a lépcsőházakban

Életveszély a lépcsőházakban

Még mindig túl sok a lakástűz, mert az emberek nem ismerik a fűtőberendezéssel kapcsolatos szabályokat, hiányoznak a villamossági felülvizsgálatok, és sokan a tárolási előírásokat is megsértik – idézte a Magyar Idők Sándor Roland tűzoltó alezredes kijelentését.

Tavaly 6500 lakástűzhöz kellett kivonulni, ezeknek 562 sérültje volt, és 80 haláleset történt – foglalta össze a szomorú statisztikát Sándor Roland tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzmegelőzési főosztályának munkatársa egy csütörtöki budapesti szakmai konferencián, amelyet a Társasházak és Társasházkezelők Országos Egyesülete és a Társasházi háztartás című szaklap szervezett közös képviselők, illetve társasházkezelők számára.

A tűzoltók tavaly 2043 lépcsőházat ellenőriztek, és 3185 tűzvédelmi hiányosságra figyeltek fel. Azt tapasztalták, hogy a lakásfenntartók nem ismerik a fűtőberendezéssel kapcsolatos szabályokat, a villamossági felülvizsgálatok hiányoznak, a hálózat túlterhelt, és sokan a tárolási előírásokat is megsértik.

Örök probléma a társasházi folyosók lezárása és a lomtárolás, mindaz, ami a tűzoltók lakásokba jutását akadályozza.

A tűzoltók a lakások elektromos hálózatának felülvizsgálata mellett a tűz korai észlelését segítő, már néhány ezer forintért beszerezhető hő- és füstérzékelők felszerelését ajánlják minden lakástulajdonosnak - írja a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×