eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Kellemetlen fordulat a Green Holidays utasainak kártérítési ügyében

Kellemetlen fordulat a Green Holidays utasainak kártérítési ügyében

A július elején csődöt jelentő utazási iroda pórul járt ügyfelei közül sokan még egyetlen forintot sem kaptak vissza, csak ígéretet, csak egy részük jutott hozzá a befizetett összege feléhez. Sokaknak azonban előbb perelniük kell, hogy esélyük legyen a kártérítésre.

Sok olyan pórul járt utas van, akinek ötvenszázalékos kártérítést fizetett a biztosító, mások csak ígéretet kaptak - mondta a Magyar Nemzetnek Salamon András. Az ügyvéd legalább kétszáz olyan utast képvisel, akik a Green Holidays utazási iroda július 2-i csődje miatt szenvedtek kárt. Sokan ragadtak a törökországi Antalyában, még többen el sem tudtak utazni, de a pénzük a cégben ragadt. A jogász szerint az adatok feldolgozása után az Uniqa biztosító  további kártérítést fizet, de

száz százalékban senkinek sem sem rendeződik majd a vesztesége.

A legnehezebb helyzetben azok az utasok vannak, akik az Indulhatunk.hu-n és rokoncégein keresztül vásárolták meg az utazást és külön a szállást. Nekik be kell bizonyítaniuk, hogy a külön vásárolt utazási szolgáltatások egy csomagnak számítanak, mert a biztosító csak csomag esetében fizet. Ezért valószínűleg perek sokasága következik, ezeknek az utasoknak ráadásul nem az utazási irodát kell majd támadniuk.

Az ügyvéd hangsúlyozta, az Uniqa eddig korrekten állt hozzá a problémához, egy éve van a károk rendezésére. Meg kell várniuk az időközben indult hatósági vizsgálatok lezárását, ráadásul csalás miatt vizsgálódik a rendőrség is. Az ügyvéd szerint lehet, hogy a végén a magyar államot kell perelni, mert nem hozott megfelelő törvényt a hasonló helyzetek rendezésére.

A biztosító azt közölte, folyik a kiutazottak kárigényeinek rendezése. 180 kártérítési igénnyel összefüggésben valamivel több mint 51 millió forintot fizettek ki. A le nem töltött napokra a részvételi díj arányos részét a meghatározott 50 százalékos előleg mértékének megfelelően vették figyelembe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×