eur:
389.84
usd:
364.86
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Ezekben a szakmákban a legjellemzőbb a feketén kapott fizetés - lapszemle

A napi.hu egy olyan, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál várható újításról számol be, amellyel mindenki ellenőrizheti „adóhelyzetét”. Az M3-as metró rövidesen kezdődő felújítása miatt újabb buszsofőrök kellenek majd a BKV-nak.

A kiskereskedelemben már felismerték, hogy a júliusban indult, országos lefedettségű, közérdekű nyugdíjas-szövetkezeti rendszer kiváló lehetőséget nyújthat a hiányzó munkaerő pótlására – közli a Magyar Idők. Regionális szinten már több mint tíz ilyen közösség alakult, ahol a dolgozó nyugdíjasok fizetése akár 10-12 százalékkal is nőhet.

Ma kezdi meg üdülését az első hét-nyolc menekült, akik a Migration Aid segélyszervezet szervezésében egy-két hétre utaznak a Balatonhoz – tudta meg a Magyar Nemzet Siewert Andrástól, a segélyszervezet igazgatósági tagjától. Rékasi Csabáné, az érintett Zala megyei település, Esztergályhorváti polgármestere a lapnak azt mondta: „A falu egy emberként fog összefogni ez ellen.”

Az M3-as metró rövidesen kezdődő felújítása miatt újabb buszsofőrök kellenek majd a BKV-nak, ahol az optimálisnál már most is kevesebb, de a működést még nem veszélyeztető számú autóbuszvezető van – olvasható a Világgazdaságban. Már dolgoznak a Budapesti Közlekedési Központnál a hálózat, illetve a menetrendek kialakításán - közölte a lappal a BKV Zrt.

A Portfolio-n arról olvashatnak, hogy Magyarország az uniós átlagnál többet költ oktatásra a GDP arányában, a régióban pedig csak Szlovénia fordít többet erre a célra - derül ki az Eurostat napokban közölt adataiból. Tehát a jelek szerint nem a pénzhiány a fő gond, viszont a források felhasználása lehetne sokkal hatékonyabb.

A Magyar Idők szerint a biztonsági gázkészletnek idén nagyobbnak kell lennie az előző évinél, de a gázkereskedők is rákapcsoltak a betárolásra. Így a tárolókban lévő összes földgáz már augusztusban elérte a tavaly szeptemberi mértéket.

A Pénzcentrum.hu-n arról olvashatnak, hogy mely szakmákban a legjellemzőbb, hogy a munkavállalók feketén kapják a fizetésüket, tehát nem annyiért vannak bejelentve, mint amennyit valójában hazavisznek. A portál a fodrászokat, manikűrösöket, kozmetikusokat, pincéreket és fényképészeket emeli ki.

A napi.hu egy olyan, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál várható újításról számol be, amellyel mindenki ellenőrizheti „adóhelyzetét”. Az elektronikus szja-bevallási rendszer után, a NAV 2.0-val ugyanis a hivatal bővítené valós idejű, papírmentes szolgáltatásait, hogy segítse a lakosságot és a vállalkozókat. Mindez a cikk szerint hatalmas csapást mérhet a feketegazdaságra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×