eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tomboltak a szülők az iskolában

Vádat emeltek két szülő ellen, akik diákok bántalmazásával akadályozták meg a tanóra megkezdését tavasszal Halmajugrán - áll a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

Az élettársak gyermeke 2017. március 2-án az egyik szünetben összeverekedett egy osztálytársával, ezért mindkettejüket figyelmeztették. Másnap reggel a szülők még iskolakezdés előtt megkeresték az igazgatót, hogy megbeszéljék a történteket. Nemtetszésüket fejezték ki a konfliktus és a gyermekük felelősségre vonása miatt, de aztán látszólag megnyugodva távoztak. Néhány perccel később azonban berontottak a kislányuk tantermébe, ahol az apa felborította az első padot és veréssel fenyegette meg mindazokat, akik a jövőben bántani vagy csúfolni merik a lányát. Ezután leköpte a felborult padból földre került egyik kisdiákot, megütött egy másikat, fellökött egy harmadikat és tarkón csapott egy kislányt. A bántalmazásba ekkor bekapcsolódott élettársa, aki minden ok nélkül felpofozott egy 13 éves tanulót. Az osztályfőnök végül csak egy másik nevelő segítségével tudta megfékezni és kilökdösni a teremből a szülőket.

A járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja a két szülőt.

A bűncselekmény büntetési tétele egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés - olvasható a Heves Megyei Főügyészség közleményében.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×