eur:
387.69
usd:
357.02
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Rendet tesznek a bulinegyedben - lapszemle

Négy intézkedést terveznek az Erzsébetvárosban a bulinegyed problémáinak megoldására.

Négy lépésből álló intézkedéssorozat körvonalazódik a budapesti bulinegyed problémái megoldásának első ütemében – mondta a Magyar Nemzetnek Vattamány Zsolt, Erzsébetváros fideszes polgármestere. Ennek keretében bevezetik a hajnali takarítást és a jövőben nem adnak ki önkormányzati üzlethelyiséget szórakozóhely céljára, továbbá megerősítik a kerületi rendészetet és a hatósági irodát.

Az adósságrendezési nyilvántartás szerint augusztus közepéig 980 eljárást kezdeményeztek a magáncsőd intézményének igénybevétele nyomán - közli a Világgazdaság. Az illetékes bíróság eddig 175 esetben rendelte el jogerősen az adósságrendezést, 121 eljárásban pedig elutasította a kérelmet vagy jogerősen megszüntette az eljárást. Bíróságon kívüli megállapodás 27 esetben jött létre az adós és a hitelezők között és további 388 ügyben zajlik ilyen megállapodás előkészítése.

Csaknem kétmilliárd forintból két fontos fejlesztést hajt végre a Dunakanyarban a következő években a Duna-Ipoly Nemzeti Park – közli a Magyar Idők. Egyrészt több mint 1,3 milliárd forintból látogatóközpontot építenek Dömösön, másrészt több mint 450 millió forintból a Táti-szigetek élőhelyeit, élővilágát próbálják megvédeni.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy őszre újabb adókonzultációt ígér a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, de a szakma nincs túlságosan elragadtatva a lehetőségtől. Pedig olyan témákat vitatnak meg, mint a már tesztelhető e-számla, vagy az öt hónap múlva hatályba lépő új adóeljárási törvény. A Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének alelnöke szerint azonban tavaly elmaradt az érdemi vita és egyeztetés, tehát az esemény nem nevezhető konzultációnak.

Gyorsjelentésében rossz számokkal, ám az átigazolási piacon egy nagyobb bevételt hozó hírrel állt elő nemrég a Borussia Dortmund – olvasható a Világgazdaságban, majd a lap hozzáteszi, hogy a tőzsdén is játszó klubok zöme nyereséget termelt idén a befektetőknek. Közülük leginkább a Juventus papírjainak árfolyama emelkedett ebben az évben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×