eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk
Megvan, mikor fordul őszire az időjárás

Megvan, mikor fordul őszire az időjárás

Bár az elmúlt hétvégihez hasonló kánikula már nem valószínű, egyelőre nem kell kellemetlen őszi időre sem számítani - mondta az InfoRádiónak Török László meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Csak átmeneti változást hozott az a hidegfront, amely az éjszakai órákban átvonult, az ország déli és nyugati részén emiatt még gyakran lesz felhős az ég, ott záporok és zivatarok is lehetnek, az ország más vidékein viszont többórás napsütésre számíthatunk - tudta meg az InfoRádió Török László meteorológustól, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársától.

"Visszaesett a nappali felmelegedés is, búcsút mondhatunk a 38 fokos hőmérsékletnek. A front mögött érkező hűvösebb levegő miatt napközben csak 25 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk. Nem tart azonban ez sem sokáig, mert a hét közepétől ismét nagyon sok napsütés várható, és melegszik is a levegő.

A hét vége fele már ismét harminc fok feletti hőmérsékleteket

mérhetünk az országban" - mondta a meteorológus, és hozzátette, nem lesz olyan nagy a hőingás, mint az elmúlt napokban, de a hét vége felé előfordulhat, hogy a hideg éjszakákat melegebb nappalok követik. 

Török László egyelőre pontosan nem tudta megmondani, hogy mikortól jöhet őszi idő, mert nagyon eltérőek az előrejelzéseik.

"Nagy valószínűséggel a jövő héten érkezik egy újabb hidegfront, amelynek átvonulása után már hűvösebbre fordul az idő. Hűvösebb, mint a mostani, és aztán már egyre inkább lefelé tart majd a hőmérséklet" - mondta a meteorológus.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×