eur:
392.13
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Mennyire lesz forró az ősz?

Mennyire lesz forró az ősz?

Ezen héten elkezdődik a 2018-as országgyűlési képviselő-választás kampánya. Az InfoRádió politikai elemzőket kérdezett arról, hogy milyen ősz vár ránk.

A Századvég Alapítvány vezető elemzője a kormánypártok részéről nem számít új politikai témára, inkább csak az eddigi kampány megerősítésére.

„A kormányzat által vitt témák jól működnek a nyilvánosságban, miért is változtatna ezen a kormányfő? Ráadásul

kampány közben lovat váltani, furcsa lenne.

Fél évvel a választások előtt radikálisan irányt módosítani, új témákkal előállni, őrültség lenne. A kormánynak van egy felépített narratívája, ami működik. El tudja mesélni a választóknak, mi zajlik a világban, Magyarországnak hol a helye, milyen irányba tartunk. Egyelőre ilyen, működő ellenzéki narratívát nem látok. Kritikák vannak és különféle témák, amelyeket egyes ellenzéki pártok visznek, több-kevesebb sikerrel. Egységes narratívát nagyon nehéz fél év alatt felépíteni. A fények nagyon szerencsés együttállása szükséges ahhoz, hogy egy ilyet az ősz folyamán össze tudjanak hozni” - mondta Lánczi Tamás.

A Méltányosság Politikaelemző Központ elemzője, Rajnai Gergely szerint a választási kampány legfontosabb kérdése az lesz, hogy az ellenzék képes-e saját témával eljönni, vagy továbbra is csak a kormányoldal ügyeire reagál.

„A legnagyobb probléma nem az, hogy a kormánynak nincs válasza bizonyos kérdésekre, mint a korrupció vagy a nyugatellenesség, hanem, hogy nem is kell ezekre válaszolnia, nem kerülnek előtérbe, hogy muszáj lenne, mert szavazókat veszít. A kampány legnagyobb kérdése, hogy ki tudja valóban tematizálni a kérdést, nem elég az, hogy a témákra milyen választ ad. Ha csak a Fidesz témái lesznek bent, akkor nincs olyan válasz, amit az ellenzék adhatna, amivel népszerűséget tud növelni.”

Az elemzők egyetértenek abban, hogy Simicska Lajosnak nincs semmiféle aduásza Orbán Viktorral szemben, mert ellenkező esetben már felhasználta volna, ráadásul a kormánypárti szavazók elkötelezettebbek annál, mintsem hogy egyetlen, mégoly nagy botránnyal el lehetne őket tántorítani a Fidesztől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×