eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ezüstérmes a női kardcsapat, kikaptak a férfi vízilabdások

Ezüstérmet szerzett a Mikulik Júlia, Katona Renáta, Márton Anna, Záhonyi Petra összeállítású női kardcsapat pénteken a Tajvanon zajló Universiadén. A férfi vízilabdások az 5-8. helyért folytatják.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyar csapat a 16 között a házigazdák legjobbjait múlta felül 45-26-ra, majd a negyeddöntőben az oroszokat is rendkívül magabiztosan, 45-32-re győzte le. A lengyelek elleni elődöntőben sem kellett izgulnia az együttesnek, a vége 45-36 lett.

A fináléban a japánok voltak az ellenfelek, akik a mérkőzés során többször is nagyon elléptek, két alkalommal ugyan visszajött a magyar válogatott, végül azonban a rivális diadalmaskodott 45-38-ra.

Ez a magyar küldöttség nyolcadik érme Tajpejben.

Az atlétikai stadionban Kéri Bianka 800 méteren ötödik helyen zárt, Szilágyi Réka pedig 13. lett gerelyhajításban. Az úszó Pulai Bence 100 méter pillangón a hatodik helyen végzett.

A magyar férfi vízilabda-válogatott a negyeddöntőben 9-7-re kikapott a szerbektől, a találkozó legjobbja Jansik Szilárd volt négy góllal. Märcz Tamás csapata az 5-8. helyért folytatja, első ellenfele Nagy-Britannia lesz.

Bíró Attila női együttese pénteken a csoportkör zárófordulójában rendkívül magabiztosan, a hatgólos Szilágyi Dorottya vezetésével 15-4-re győzte le Új-Zéland legjobbjait.

A férfi kosárlabdázók utolsó csoportmérkőzésükön Mexikótól kaptak ki, így a folytatásban a 9-16. helyért játszhatnak. A nők már ebben a szakaszban járnak, s 78-62-re legyőzték a dél-koreaiakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×