eur:
389.2
usd:
362.29
bux:
68714.94
2024. május 8. szerda Mihály

A vezető orvosok félnek a fiataloktól - hetilapszemle

A Heti Válasz a cseh külügyminiszterrel, a Figyelő egy Nigériában dolgozó magyar idegsebésszel készített interjút, míg a HVG az európai egészségbiztosítási kártya előnyeit és hátrányait nézte meg.

A Heti Válasz Lubormír Zaorálek cseh külügyminiszterrel készített interjút, aki szerint ostobaság az Európai Unió azon elképzelése, hogy a vitás kérdéseket a V4-ek támogatásainak csorbításával rendezné. A cseh külügyminiszter nem zárja ki az Unió kettészakadását, mert a menekültválság csak tovább mélyíti a nyugati és keleti tagállamok közti ellentétet, ráadásul véleménye szerint Brüsszelben nem azoktól várják a probléma megoldását, akiket azok közvetlenül érintenek. Részletek a Heti Válaszban.

A Figyelő újságírója Csókay András idegsebésszel beszélgetett, aki nemrég tért haza Nigériából, és aki hamarosan ismét visszamenne oda gyógyítani. Az orvos úgy látja: több tényező is hátráltatja Magyarországon az egészségügyben dolgozó fiatalok képzését. Például az, hogy a vezető orvosoknak nem érdeke minél hamarabb helyzetbe hozni őket, mert félnek a fiataloktól. Csókay András szerint ugyanakkor a sikeres tanítvány mindig a mester büszkesége. Részletek a Figyelőben.

A HVG összeállítás készített a külföldre utazók biztosításairól. Az európai egészségbiztosítási kártyából tavaly 470 ezret váltottak ki, ez ugyanakkor nem fedez automatikusan minden egészségügyi költséget, csupán azt, ami a helyieknek is ingyenes. Tavaly EU-kártya alapján a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő 687 millió forintot fizetett ki orvosi ellátásra, 160 millió forintot gyógyszerekre és 92 millió forintot fogorvosi ellátásra. Részletek a HVG-ben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×